HistòriaBREUS APUNTS HISTÒRICS DES MIGJORN GRAN
Es Migjorn Gran és una petita població situada al sud de Menorca formada a mitjans del segle XVIII. L'any 1768 un grup de persones, encapçalades per Cristòfol Barber, van iniciar la construcció de l'Església de Sant Cristòfol, al voltant de la qual es va expandir després l'actual nucli urbà. Municipi independent des de l'any 1989, compta amb uns 1500 habitants, gent amable i cordial.
 
Es Migjorn Gran és una població que ha sabut conservar l'essència de la Menorca tradicional. Aquí el visitant podrà gaudir d'una tranquil·litat total, que es respira per tots els racons dels seus carrers estrets, envoltats de cases blanques, la majoria de planta i pis, que formen un conjunt de gran bellesa. A més, el nucli urbà compta amb nombrosos comerços, bars i restaurants.

Les activitats econòmiques predominants són el turisme i la construcció, encara que també es troben en actiu algunes explotacions agràries. L'activitat turística, que suposa més del 50% del PIB de Menorca, té lloc entre els mesos d'abril i octubre.

 

 BREUS APUNTS HISTÒRICS DE SANT TOMÀS
La urbanització de Sant Tomàs s'inicià devers l'any 1962 quan els germans Antoni i Josep Mercadal Fornaris començaren les gestions per promocionar una nova zona turística dins terres del lloc de Sant Tomàs. El primer establiment turístic en obrir al públic fou l'Hotel Sant Tomàs l'any 1966. Tres anys més tard s'inaugurava l'Hotel Europa, actualment Hotel Sol Menorca, i els apartaments Playa de Santo Tomàs.

A aquests els seguí, l'any 1971, el bloc d'Apartaments Vistamar, que van dotar la zona amb alguns serveis complementaris com un restaurant i un supermercat i un any més tard, a pesar que en el mateix lloc ja hi havia un petit quiosc-bar, va iniciar la seva activitat el Restaurant Es Brucs. Les darreres construccions dels anys setanta foren l'Hotel Lord Nelson, el 1974, i els Apartaments Hamilton Court, el 1976. Sis anys després es van construir els Apartaments Migjorn, que van significar el naixement del primer Centre Comercial de la urbanització. El 1985 s'obria al públic el Restaurant Es Pins. Els darrers establiments van entrar en funcionament en un període de tres anys: el 1986 els Apartaments Lord Nelson, el 1987 l'Hotel Victoria Playa, i el 1988 els Apartaments Mestral & Llebeig, que van anar acompanyats d'una segona Zona Comercial.

Durant els darrers anys s'han portat a terme importants inversions públiques i privades que han servit per millorar les infrastructures de la urbanització i els seus establiments turístics. 


 

       
 

Tornar
 
Contacte
Si us voleu posar en contacte amb nosaltres per fer un suggeriment, una consulta o demanar qualsevol altra qüestió, ho podeu fer a la mateixa seu de l’Ajuntament (Pla de l’església, 3. Es Migjorn Gran Tel. 971 37 01 10) o bé en el següent enllaç...

Consultes, queixes i suggeriments
 
Ajuntament des Migjorn Gran Avís Legal   Accessibilitat   XHTML 1.0   CSS 2.1   RSS