Arqueologia

TESTIMONIS DE LA NOSTRA HISTÒRIA.

El quart mil·leni abans de Crist marcà l'inici de la cultura megalítica a Menorca, amb l'aparició del Neolític i la probable arribada de l'home a l'illa. Des de llavors, el terme municipal des Migjorn Gran ha mantingut un gran nombre de restes arqueològiques que encara avui són testimonis de la nostra història.
 
D'entre totes destaquemles següents:

El Poblat de Sant Agustí Vell.

Situat a pocs metres del lloc amb el mateix nom i que constitueix probablement un dels poblats més grans de l'illa. Avui encara podem observar tres talaiots, una sèrie de cases en runes, vàries sales hipòstiles, un sistema de recollida d'aigua format per cinc petites cisternes alineades, i les restes d'una Taula.
El poblat estava envoltat per una muralla. Un dels talaiots que ha donat renom a aquest jaciment presenta una gran cambra interior a la qual s'hi pot entrar per una porta oberta cap el sud. La cambra està coberta per l'aproximació de les files dels murs laterals, que acaben amb unes lloses planes suspeses amb una biga de sivina sostinguda per un parell de columnes de tipus mediterrani.


        


La Sala Hipòstila de Binigaus Nou

Situada al costat de les cases d'aquest lloc i coneguda també amb el nom de "Galliner de Madona".


          

Els Talaiots de Binicodrell.
Localitzats al marge esquerra del Camí de Sa Malagarba entre l'Escola Pública i el Cementiri Municipal.


         

 
El Jaciment Arqueològic de Santa Mònica.

Situat a la carretera de Sant Tomàs i en el qual és interessant observar un talaiot amb algunes estructures adossades i una naveta d'habitació.Sa Cova des Coloms

Gran cova natural situada a la zona oriental del barranc de Binigaus. El seu sostre s'eleva fins als 24 metres d'alçada, amb 110 metres de longitud i 15 d'amplada, fet pel que també se la conegui com "Sa Catedral".

   

Sa Cova Polida.


Cova natural de 40 m de fondària amb un corredor d'entrada estret que s'aixampla formant dues galeries. Per tota la cova es veuen colades estalagmítiques destrossades per l'extracció de pedra amb barrobins que explosionaven dins la cova.

        Malgrat que el terme municipal des Migjorn Gran compta amb moltes més restes arqueològiques i nombrosos indrets d'interès, la dificultat per accedir-hi fa que obviem moltes d'aquestes rutes
 

Tornar
 
Contacte
Si us voleu posar en contacte amb nosaltres per fer un suggeriment, una consulta o demanar qualsevol altra qüestió, ho podeu fer a la mateixa seu de l’Ajuntament (Pla de l’església, 3. Es Migjorn Gran Tel. 971 37 01 10) o bé en el següent enllaç...

Consultes, queixes i suggeriments
 
Ajuntament des Migjorn Gran Avís Legal   Accessibilitat   XHTML 1.0   CSS 2.1   RSS