Flora i faunaLA PROTECCIÓ DE LA NATURA, UNA APOSTA DE FUTUR

 

L'any 1993 Menorca va ser declarada Reserva de la Biosfera per la UNESCO. Aquesta declaració es va basar en la diversitat dels sistemes naturals, dels endemismes, d'un paisatge rural amb equilibri amb l'entorn i en un patrimoni històric importantíssim. Una Reserva de la Biosfera no és un espai verge sense activitat humana, al contrari, és un territori on l'home aprèn a viure respectant la natura, investigant i realitzant projectes per a fer compatible la vida humana amb la conservació dels recursos naturals per a les futures generacions d'habitants i visitants de l'illa.

El nostre municipi és un exemple clar del que es vol per a Menorca, ja que ha sabut apostar per un creixement sostenible i respectuós amb el medi natural, protegint la major part del territori i consumint només l'espai necessari per al manteniment de l'activitat econòmica.

Pel que fa a la flora i fauna de Menorca, són moltes les espècies que encara avui es conserven i que, durant els darrers anys, s'han anat protegint. A continuació us oferim una breu relació de la més habitual.


FLORA:


Pi Blanc varietat Ceciliae (Pinus halepensis ceciliae)
Descobert l'any 1972, les seves fulles són flexibles, llargues i estretes, i les seves flors poc vistoses; aquesta espècie és única a Menorca.Ullastre (Prasio-oleetum)
Arriba fins als 10 metres d'alçada i té les branques torçades cap el sud degut al fort vent del nord de Menorca (Tramuntana) i a la sal que aquest transporta, que li crema les rames.Càrritx (Ampelodesmos mauritanica)
Es tracta d'una herba perenne que creix fins als 2,5 metres, amb unes fulles molt llargues i corbades; quan aquestes són tendres s'utilitzen com a menjar per al bestiar. Floreix d'abril a juny.


FAUNA:


Sargantana (Podarcis lilfordi)
Espècie molt habitual a l'illa que es pot trobar entre les pedres de les parets seques, és el principal enemic dels mosquits.


Puput (Upupa epops)
Ocell molt vistós i sedentari a Menorca, que desprèn una olor molt desagradable i produeix un soroll molt característic. S'alimenta introduint el seu llarg bec en la terra tova o en excrements d'animals a la recerca d'insectes i les seves larves. Tot i que preferentment menja grills i escarabats de gran tamany.
És un depredador natural de la processionària del pi.

 


Milà (Milvus milvus)
Espècie que fins fa ben poc era característica del cel menorquí i que avui en dia està en franca recessió per diferents causes (torres elèctriques, enverinaments, caça directa).
Forma parelles estables (monogàmia) i quan un dels dos cònjugues mor l'altre ja no es torna a aparellar. 


Tornar
 
Contacte
Si us voleu posar en contacte amb nosaltres per fer un suggeriment, una consulta o demanar qualsevol altra qüestió, ho podeu fer a la mateixa seu de l’Ajuntament (Pla de l’església, 3. Es Migjorn Gran Tel. 971 37 01 10) o bé en el següent enllaç...

Consultes, queixes i suggeriments
 
Ajuntament des Migjorn Gran Avís Legal   Accessibilitat   XHTML 1.0   CSS 2.1   RSS