Cultura i FestesLA TRADICIÓ MENORQUINA DELS CAVALLS
Es Migjorn Gran organitza les seves festes patronals en honor a Sant Cristòfol el cinquè cap de setmana de juliol (si aquest en té cinc) o el primer d'agost. Durant tres dies, seguint la tradició menorquina, els cavalls, la música, els actes religiosos, el bullici, l'alegria i la gent omplen tots els carrers i places del poble; es tracta dels dies més esperats i estimats pels ciutadans del municipi.
 
Però Es Migjorn Gran conserva i celebra també altres festes com Sant Antoni, festivitat del patró de Menorca, en què cada 17 de gener es recorda la conquesta catalana de l'illa per part del Rei Alfons III l'any 1287; el Carnaval, amb una rua i el tradicional Ball de Blanc i Negre; la Setmana Santa, en què destaca la processó del Sant Enterrament el divendres i la processó de l'Encontre el Diumenge de Pasqua; la festivitat de Sant Cristòfol des Sant, pròleg de les festes patronals, que es celebra el dia 10 de juliol amb una processó en honor al Sant Patró del poble, la benedicció de vehicles i una festa al carrer que porta el nom del sant; i Sant Miquel, festivitat amb què Es Migjorn Gran acomiada l'estiu i en què s'organitzen diferents actes culturals. Cada cinc anys aquesta festa es celebra també amb cavalls.


 

  

 

                  


 


Tornar
 
Contacte
Si us voleu posar en contacte amb nosaltres per fer un suggeriment, una consulta o demanar qualsevol altra qüestió, ho podeu fer a la mateixa seu de l’Ajuntament (Pla de l’església, 3. Es Migjorn Gran Tel. 971 37 01 10) o bé en el següent enllaç...

Consultes, queixes i suggeriments
 
Ajuntament des Migjorn Gran Avís Legal   Accessibilitat   XHTML 1.0   CSS 2.1   RSS