Medi AmbientPER UN ENTORN MÉS NET


Tots desitgem gaudir de les platges i dels espais naturals. Trobar brutor a l'arena o als boscos és molt desagradable. El vostre ajut és molt important per aconseguir aquest objectiu: conservar el nostre entorn natural. Tothom hi pot col·laborar d'una manera molt senzilla:

- A les platges urbanes, dipositeu els fems en els contenidors que trobareu en els accessos i aparcaments. Si estan plens, no deixeu els fems a terra, emporteu-vos-els a un altre contenidor de la mateixa platja o al poble.

- A les platges verges no deixeu els fems al medi natural, emporteu-vos-els i dipositeu-los als contenidors del poble.

- Si fumeu, no deixi mai les llosques a l'arena, ja que aquestes són molt difícils d'eliminar i es produeix un gran cúmul a les nostres platges.

- Moltes gràcies, necessitem la vostra participació per mantenir l'entorn més net. 

ELS BENEFICIS DE LA POSIDÒNIA
 


La posidònia, o "alga" com és coneguda vulgarment, forma extenses praderies submergides a pocs metres de profunditat; cada any desprèn fulles i les onades les transporten fins a la platja. La seva presència a les nostres platges és una garantia del bon estat de les aigües.
 
El paper de la posidònia per a la conservació del medi marí és vital: la praderia de posidònia és un ecosistema de gran riquesa biològica on moltes espècies de peixos viuen durant les fases juvenils protegits entre les seves fulles.

A causa del fet que molts usuaris de les platges se senten molests per la presència de restes de posidònia, s'ha anat utilitzant maquinària pesant per retirar-la, el que ha perjudicat la platja i ha fet que s'hagi perdut molta arena en els darrers anys.
 

 

Perquè volem conservar les platges, s'ha considerat convenient ser més prudents a l'hora de retirar les restes de posidònia, per això és possible que us les hi hagueu trobat i que això us hagi molestat. Esperem la vostra comprensió i recordeu que la posidònia indica que us trobeu en un medi sa.


         
 


 


ESTALVIAR AIGUA     

L'aigua és un recurs vital i escàs a Menorca, ja que tota la que utilitzem prové de la pluja i, per tant, en tenim una quantitat limitada. A més, el clima mediterrani que tenim a Menorca es caracteritza per llargs períodes de sequera.

 
Vostè, com a visitant de la nostra illa, ens pot ajudar a conservar els recursos naturals, al mateix temps que gaudeix de les seves vacances a les illes. Per aconseguir-ho li proposem un seguit de mesures senzilles:

- Dutxar-se en lloc de banyar-se.

- Tancar l'aixeta mentre s'ensabona, s'afaita i/o es raspalla les dents.

- No utilitzar el vàter com una paperera.

- Fer servir més d'una vegada els llençols i les tovalloles. 

- No emprar l'aigua corrent per refredar begudes, fruita o llaunes. 


          RECICLAR, REDUIR I REUTILITZAR
 

Durant els darrers anys hem iniciat al nostre terme municipal un important programa de recollida selectiva i reciclatge de residus. A Menorca els nivells de producció de residus es triplica a l'estiu, per això és molt important la col·laboració dels establiments hotelers amb la recollida selectiva de vidre, paper, cartró, envasos de plàstic, tetrabrics, llaunes i, fins i tot, matèria orgànica, és a dir, les restes de menjar.

Un cop feta la recollida selectiva, els materials no orgànics són enviats a la península per a la seva futura reutilització i la matèria orgànica és tractada a la Planta Insular de Milà per convertir-la en compost (abonament natural per a la terra).

La urbanització de Sant Tomàs és un exemple a Menorca, ja que és l'única on tots els establiments hotelers, apartaments i negocis importants realitzen completament tota la recollida selectiva.

La vostra ajuda és importantíssima: reduint la producció de residus en tot el possible, comprant productes sense embalatges innecessaris o no reutilitzables, i col·laborant amb el vostre establiment en aquest procés de selecció.

 

                                

 


Tornar
 
Contacte
Si us voleu posar en contacte amb nosaltres per fer un suggeriment, una consulta o demanar qualsevol altra qüestió, ho podeu fer a la mateixa seu de l’Ajuntament (Pla de l’església, 3. Es Migjorn Gran Tel. 971 37 01 10) o bé en el següent enllaç...

Consultes, queixes i suggeriments
 
Ajuntament des Migjorn Gran Avís Legal   Accessibilitat   XHTML 1.0   CSS 2.1   RSS