Rutes Culturals

- FRANCESC D'ALBRANCA (O DEL METGE CAMPS)

 - Tipus: Cultural.
- Durada: 1'30h.
- Horaris: Cada dimarts dels mesos de juliol i agost a les 19'30h a la Biblioteca Municipal (Carrer de Sant Cristòfol núm. 7).

- Descripció:

Interessant ruta sobre la vida d'uns dels personatges cabdals a la història des Migjorn Gran: Francesc Camps i Mercadal (1852-1929).

Començarem la ruta des de la Biblioteca Municipal des Migjorn Gran (Carrer de Sant Cristòfol núm. 7) on es farà una petita introducció sobre el recorregut que farem i la vida del Metge Camps. Anirem caminant fins a la “Casa Gran” (Carrer Francesc d'Albranca) on es farà una segona aturada per conéixer la part més familiar i professional del Metge, en acabar, seguirem cap al Carrer Major on podrem veure on esteia situat l'antic estable den Francesc.
Seguirem caminant cap al Camí de Sa Malagarba fins a sa Tanca de Sa Creu per  a conéixer quin és el significat de Sa Creu, després ens aturarem uns metres més amunt, a l'Escola Municipal des Migjorn Gran, anomenada Francesc d'Albranca en el seu honor. La següent aturada la farem al Cementiri Municipal on visitarem la “caseta d'enterrament familiar” i el “mil·liari”.
 Seguirem caminant cap el Camí de Binigaus fins arribar a “Sa Vinya des Metge Camps”, lloc d'oci que ens duu a prendre contacte amb el folklore menorquí i també fins “Es Pi den Llorenç”, pi endèmic de Menorca (Pins Halepensis var.)Finalment tornarem cap a la Biblioteca Municipal on acabarem la ruta amb una visita a l'important llegat bibliogràfic, mèdic i arqueològic que el Metge Camps va deixar al poble des Migjorn Gran.

 
Tornar
 
Contacte
Si us voleu posar en contacte amb nosaltres per fer un suggeriment, una consulta o demanar qualsevol altra qüestió, ho podeu fer a la mateixa seu de l’Ajuntament (Pla de l’església, 3. Es Migjorn Gran Tel. 971 37 01 10) o bé en el següent enllaç...

Consultes, queixes i suggeriments
 
Ajuntament des Migjorn Gran Avís Legal   Accessibilitat   XHTML 1.0   CSS 2.1   RSS