Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+
  Mocions tratades al Plenari de dia 31 de març de 2016 En el passat Plenari Municipal celebrat dia 31 de març, l'Equip de Govern va presentar dues Mocions

1. Proposta d'acord per a l'adhesió de l'Ajuntament des Migjorn Gran a l'Associació Aliança Mar Blava.

2. Rebutja al precord subscrit pels Caps d'Estat i el Govern de la Unió Europea amb Turquia en matèria de la crisi de refugiats.
 

Mocions tratades al Plenari de dia 31 de març de 2016

Mocions tratades al Plenari de dia 31 de març de 2016 En el passat Plenari Municipal celebrat dia 31 de març, l'Equip de Govern va presentar dues Mocions que s'adjunten i que van sotmetre a debat els següents temes:

1. Proposta d'acord per a l'adhesió de l'Ajuntament des Migjorn Gran a l'Associació Aliança Mar Blava. Com a continuació de la Moció que ja es va presentar al Plenari Ordinari de setembre del 2015, on es demanava aturar les prospeccions i declarar el Mediterrani zona lliure de prospeccions d'hidrocarburs, es creu necessari adherir-nos a aquesta plataforma que lluita per aturar definitivament totes aquelles accions referents a l'extracció de petroli que afectin a les Illes Balears, i que està constituïda per més de 80 entitats, incloses administracions com el Govern Balear, Consells Insulars i alguns Ajuntaments.
Es proposà idò, l'adhesió a la plataforma i l'aprovació dels seus estatuts.
El resultat de la votació va ser de 8 vots a favor (5 del Grup Socialista i 3 del Partit Popular), i per tant es va aprovar per unanimitat l'adhesió del nostre Ajuntament a Aliança Mar Blava.

2. Rebutja al precord subscrit pels Caps d'Estat i el Govern de la Unió Europea amb Turquia en matèria de la crisi de refugiats. Cal dir que en el moment de redactar la Moció era un preacord, però al cap d'uns díes i a pesar de la pressió social, es va firmar aquest acord entre la Unió Europea i Turquia, que suposa traslladar tots els refugiats que arribin a Europa a Turquia, a canvi de 6000 milions d'euros i de facilitar l'entrada d'aquest país a la Unió Europea.
El Grup Socialista troba que aquest acord és vergonyós, inmoral, i que atempta contra dels Drets Humans i els Drets d'asil de les persones refugiades. Turquia no és la millor opció, ja que fins ara han tornat a la força els refugiats a Siria i els que estàn allà viuen en condicions infrahumanes.
Per tant, el que fa la Unió Europea amb aquest acord no soluciona la crisi de refugiats. El que fa és expulsar als refugiats a canvi de finançar camps de concentració a un país no segur per aquesta gent que està fugint d'una guerra.
A la Moció, a part de rebutjar aquest acord, s'exigeix a la Unió Europea donar resposta humanitària ja davant aquesta crisi, respectant els drets humans.
El resultat de la votació va ser de 5 vots a favor (Grup Socialista) i 3 abstencions (Partit Popular).
 
Contacte
Si us voleu posar en contacte amb nosaltres per fer un suggeriment, una consulta o demanar qualsevol altra qüestió, ho podeu fer a la mateixa seu de l’Ajuntament (Pla de l’església, 3. Es Migjorn Gran Tel. 971 37 01 10) o bé en el següent enllaç...

Consultes, queixes i suggeriments
 
Ajuntament des Migjorn Gran Avís Legal   Accessibilitat   XHTML 1.0   CSS 2.1   RSS