Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+

Universalització del dret a assistència sanitària pública

Universalització del dret a assistència sanitària pública Al Ple Ordinari celebrat ahir dijous 26 de Maig, el Grup Socialista presentà una Moció per a exigir al Govern Central la universalització del Dret a l'assistència sanitària pública i recuperació del sistema públic de Sanitat.

El Govern Central aprovà el 2012 un Reial Decret Llei que suposava una passa enrere quan a les garanties de les persones a rebre una assistència sanitària digne. Es va tornar a vincular el dret a l'assistència sanitària pública gratuïta amb la seguretat social, el que va excloure del sistema als professionals i totes aquelles persones no vinculades amb la seguretat social, estrangers sense permís de residència, descendents d'assegurats majors de 26 anys, etc...

Després d'uns anys d'aplicació d'aquest sistema d'exclusió no s'ha pogut acreditar estalvi algun per al sistema sanitari, però si existeixen nombrosos casos en què la falta d'accés normalitzat a l'assistència sanitària ha conclòs amb persones que han vist agreujades les seves malalties i unes altres que fins i tot han perdut la vida després de ser-li rebutjada la possibilitat de ser assistits per un metge.

Perquè creim que aquest balanç és cruel i basat en una imposició inútil i injusta, exigim al Govern Central la derogació del Reial Decret Llei 16/2012 per assegurar la sostenibilitat d'un sistema sanitari públic universal, gratuït, de qualitat i amb equitat d'accés per part de tots els ciutadans.

Aquesta Moció va ser aprovada per majoria amb 5 vots a favor del Grup Socialista i 2 abstencions del Grup Popular.
 
Contacte
Si us voleu posar en contacte amb nosaltres per fer un suggeriment, una consulta o demanar qualsevol altra qüestió, ho podeu fer a la mateixa seu de l’Ajuntament (Pla de l’església, 3. Es Migjorn Gran Tel. 971 37 01 10) o bé en el següent enllaç...

Consultes, queixes i suggeriments
 
Ajuntament des Migjorn Gran Avís Legal   Accessibilitat   XHTML 1.0   CSS 2.1   RSS