Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+
Ja està en marxa! Coneix el que feim! Per a més informació telefona al 971 37 00 75 (Serveis Socials) els dimecres i divendres de 9 a 13h. Organitzat per l'àrea de Serveis Socials de l'Ajuntament amb la col·laboració de la Conselleria d'Afers Socials, Promoció i Immigració del Govern Balear

Projecte d'hort comunitari as Migjorn Gran

Fa dos mesos que tenim el projecte d'Hort Comunitari en marxa i n'estem molt contents.

La iniciativa es va promoure des de l'àrea de Serveis Socials per donar resposta a l'augment de necessitats econòmiques (i alimentàries) d'una part de la població degut a la crisis i també per fomentar la convivència entre la població nouvinguda As Migjorn Gran i l'autòctona.

En aquests moments hi ha un total de 19 persones inscrites al projecte, entre elles famílies, parelles i persones a títol individual. D'aquestes, actualment, 10 estan plenament actives com a productors - consumidors.

De moment ja s'han pogut collir lletugues, mongetes i tomàquets. Hi ha plantat pastanagues, remolatxa, moniatos, bledes, carabassons i carabasses, cogombres, blat de moro, síndries... També varies plantes aromàtiques així com tabac de pota útil contra el pugó i altres insectes.

A l'Hort Comunitari no s'empren productes químics ni insecticides pel conreu, sinó que el procés de producció és duu a terme de forma totalment ecològica per tal de respectar i medi ambient i vetllar per la salut de tots. Aquesta, de fet, és la forma tradicional de conreu dels pagesos menorquins de tota la vida.

El Sr. Francesc Martí va ajudar en un inici a llaurar els 700 m quadrats de terra que una veïna del poble ha brindat al projecte, va mostrar com instal.lar el goteig per regar, etc. En aquests moments es compta amb l'assessorament i supervisió del Sr. Rafael Moll de cara a saber què i com plantar, com prevenir malalties de les plantes, la freqüència en què convé regar... Per això cada dilluns, dimecres i divendres al capvespre acudeix a l'hort disposat a compartir el seus coneixement amb tots els usuaris interessats a aprendre els secrets de la terra...

Cada dues setmanes, durant els dimecres al capvespre, es celebren reunions per organitzar i coordinar les tasques... de cara al bon funcionament. A la propera trobada s'ha convidat a un soci de l'Associació de Productors d'Agricultura Ecològica de Menorca (APAEM) i membre del Banc de Llavors per què expliqui què son les varietats locals i, en general, què és la biodiversitat agrícola.

L'Hort Comunitari és una activitat dins el projecte "d'Accions Interculturals As Migjorn Gran per a l'any 2011", un projecte municipal subvencionat per la Conselleria d'Afers Socials, Promoció i Immigració del Govern de les Illes Balears i pel Ministeri de Treball i Immigració del Govern espanyol.

Per a més informació, trucar al 971 37 00 75 (Serveis Socials).
 
Contacte
Si us voleu posar en contacte amb nosaltres per fer un suggeriment, una consulta o demanar qualsevol altra qüestió, ho podeu fer a la mateixa seu de l’Ajuntament (Pla de l’església, 3. Es Migjorn Gran Tel. 971 37 01 10) o bé en el següent enllaç...

Consultes, queixes i suggeriments
 
Ajuntament des Migjorn Gran Avís Legal   Accessibilitat   XHTML 1.0   CSS 2.1   RSS