Publicar en facebook  Publicar en twitter  Publicar en google+
Com a part fonamental de les activitats que oferim durant els "Dimarts as Migjorn", consulta aqui la informació de dates i horaris, així com també el seu itinerari

Un any més torna la ruta cultural Francesc d'Albranca

RUTA FRANCESC D’ALBRANCA 2012

* CALENDARI:

La ruta es fa en el marc de la celebració as Migjorn Gran dels “Dimarts as Migjorn”.
Enguany se celebrarà els dies:

- Juliol: 3, 17 i 24
- Agost: 7, 14, 21 i 28
- Setembre: 4

* LLOC DE TROBADA I DURADA DE LA RUTA:

El punt de trobada és a la Biblioteca Pública des Migjorn Gran (carrer Sant Cristòfol, 7)
L’hora d’inici és a les 19.30 h
La visita té una durada, aproximada, d’una hora i mitja.

Ho organitza: Ajuntament des Migjorn Gran.
Ho coordina: Centre d’Estudis Locals d’Alaior.

* ITINERARI DE LA RUTA:

- Inici a la biblioteca. La ruta s’inicia a la Biblioteca. S’informa sobre la personalitat, els primers anys, els estudis a Maó i la carrera de medecina a Barcelona de Francesc d’Albranca.

- Casa pairal o Casa Gran. Aturada davant la casa de Francesc Camps i Mercadal. Explicació sobre la seva vida laboral i religiosa. Aturada davant la Casa Petita.

- Tanca de sa Creu del Pujolet de Binicodrell. Aturada a la tanca de sa Creu des Pujolet de Binicodrell per parlar sobre la creu d’aquell lloc, la importància del símbol de la creu per a Albranca i la seva religiositat.

- Cementeri municipal. Visita de la caseta del Metge Camps i la seva família al cementeri, així com una explicació sobre el mil·liari, a l’entrada del cementeri.

- Vinya des Metge Camps. Arribada fins davant la vinya del Metge Camps. Explicació sobre la vinya, el patrimoni natural i la tasca cultural que fa a final del segle XIX i inici del XX, en els àmbits del periodisme de combat ideològic, el folklore, la història, l’arqueologia, etc.

- Centre Educatiu Francesc d’Albranca. Es recorda la figura de Francesc Camps i Mercadal, els homenatges, els actes commemoratius, la seva relació amb Andreu Ferrer Ginard i la publicació "Llum Nova", i les línies de treball que es podran fer a partir del seu fons personal.
Tornada per l’Avinguda de Binicodrell, per evitar les aglomeracions del mercat.

- Biblioteca Pública. Lloc a on es dóna informació sobre els materials que formen el Fons Francesc d’Albranca i una breu explicació fins que el fons va arribar a la Biblioteca, la seva catalogació i la seva posada en actiu per ser consultat pel públic. Finalització de la ruta.
 
Contacte
Si us voleu posar en contacte amb nosaltres per fer un suggeriment, una consulta o demanar qualsevol altra qüestió, ho podeu fer a la mateixa seu de l’Ajuntament (Pla de l’església, 3. Es Migjorn Gran Tel. 971 37 01 10) o bé en el següent enllaç...

Consultes, queixes i suggeriments
 
Ajuntament des Migjorn Gran Avís Legal   Accessibilitat   XHTML 1.0   CSS 2.1   RSS