Noticies

 
  Peticiío a l'UME i neteja de carrers La batlessa des Migjorn Gran, Antonia Camps Florit ha demanat a la UME (Unitat Militar d'Emergències) que es desplacin a Es Migjorn Gran per tal de dur a terme la desinfecció de tots els edificis municipals.

Per altra banda, l'ajuntament segueix amb la desinfecció dels carrers i places, tant és així que demà dijous, 9 d'abril es farà una nova desinfecció i es repetirà el dimarts 14 d'abril.

Seguim demanant que us quedeu tots a casa, aquests esforços de lluita contra el COVID-19 de poc serviran si no respectam el confinament.

Moltes gràcies i ànims a tots !
 
  Deixalleria tancada Arran del nou decret del govern referent a l'estat d'alerta i de les noves mesures de confinament, informam que la deixalleria o punt vert estarà tancada. Informarem de la seva reapertura tant just es pugui obrir.
 
  Modificació de les dades de cobrament dels rebuts d'I.B.I. 2020 Vist que a principis d'any vam anunciar als vesïns i vesines que el període de cobrament de la primera fracció de l'I.B.I. 2020 seria del 15 d'abril al 15 de juny i degut a la declaració de l'estat d'alarma i a la greu situació provocada pel Covid-19, l'ajuntament des Migjorn Gran informa que modificarà les dates de cobrament. Quan s'acabi l'estat d'alarma sereu degudament informats de les noves dates.
 
  Desinfecció de carrers Divendres 27 de març a les 05.30 h des matí Fomento de Construcciones y Contratas, S.A. es va posar en marxa per desinfectar els carrers i places del nostre poble. El mateix divendres el poble va quedar tot net i desinfectat.
Seguim demanant que us quedeu tots a casa, aquests esforços de lluita contra el COVID-19 de poc serviran si no respectam el confinament.
 
  Carta d'agraïment de la batlessa Mitjançant l'oportunitat de les xarxes socials, vull agraïr públicament a tota la gent que de manera desinteressada estant aportant el seu granet d'arena davant aquesta situació tan dificil que esteim patint.

A ne'n Paco Martí i en Martí Mercadal per haver posat a disposició de l'ajuntament la seva maquinària per poder dur a terme la desinfecció i neteja dels carrers del nostre poble, us inform que en breu es durà a terme aquesta neteja de carrers i places mitjançant una empresa especialitzada amb aquestes tasques. Agraïr a na Margarita Pons que des de casa està realitzant mascaretes per tal que les nostres treballadores familiars faixin feina protegides, gràcies a totes aquelles persones que sé que cosiu per enviar material a l'hospital Mateu Orfila i per persones que en necessiten.

No puc oblidar-me de tota aquella gent que ha de fer feina pel bé de la resta de veïns, els membres de la policia local, la brigada municipal, les netejadores, les administratives de l'ajuntament, l'àrea social, les professores de l'escoleta, la bibliotecària, l'educadora juvenil que des dels seus llocs de feina, ara buits de gent, segueixen fent feina per tal que quan tot torni a la normalitat, tot estigui a punt; amb novetats, amb ganes de tornar partir.

Un agraïment molt especial a les treballadores familiars, aquelles dones que tenim as Migjorn pel servei dels més grans del nostre poble, aquelles dones que ara sonriuen amb els ulls perque les mascaretes no ens deixen veure el sonriure sencer, aquelles dones que van porta a porta, ajudant a aixecar als nostres avis dels llits, anant a fer-lis la compra, a dur-lis el que necessiten, a elles que continuen recordant als nostres majors que avui encara no poden sortir a passejar pel solet...Aquest agraïment va també per tots els sanitaris, per la seva feina, per arriscar cada dia la seva vida pel bé de la nostra.

Des d'aquí, vull enviar una abraçada molt gran a totes aquelles famílies que teniu els vostres fills fora, a Madrid, a Barcelona, a l'estranger... fills, cosins, amics, familiars... una abraçada de recolzament per tots voltros i una crit d'esperança de "tot anirà bé", "tot passarà"

Molts ànims a tothom, ens esperen encara setmanes de confinament, un confinament que de res servirà si no el feim com toca. Surtim només quan sigui indispensable, fem-ho bé ! Demostrem que Es Migjorn és molt Gran.

Ànims a tothom i queda't a casa !

Antonia Camps Florit
Batlessa de l'Ajuntament des Migjorn Gran.
 
  Quotes Escola de música, poliesportiu i Escoleta Xibit Arran dels darrers esdeveniments relacionats amb el COVID-19, l'escoleta infantil Xibit, el poliesportiu municipal i l'escola de música han hagut de tancar com a mesura preventiva i forçosa amb l'única finalitat de vetllar per la salut dels nostres usuaris i usuaries, així com del personal.

Pel vostre coneixement us informam que l'Ajuntament no facturarà cap quota mentres aquestes instal·lacions estiguin tancades.
 
  Rerunió amb ABAQUA La batlessa des Migjorn Gran acompanyada del regidor d'urbanisme han mantingut una reunió amb el gerent d'ABAQUA, Sr. Guillem Rosselló per tal de tractar el tema de la construcció de la nova EBAR per Es Migjorn Gran. D'aquesta reunió ha surtit l'acord per part de ABAQUA que abans de tres mesos es donarà inici a les obres.

Cal recordar que la construcció de la nova EBAR ja disposa de tots els permisos, autoritzacions i llicències així com també de la corresponent dotació pressupostària.

Possiblement dins el mes d'abril es treurà a licitació per tal que les empreses interessades en dur a terme l'obra puguin presentar les seves ofertes. El pressupost de sortida ronda un mig milió d'euros.
 
  Felicitació a IB3 i a la Sra. Magdalena Mulet Arran de l’estrena d’IB3 del documental homenatge a una de les primeres batlesses de l’Estat i de les Illes Balears, Magdalena Mulet, hem conegut una mica la història d’aquesta dona; una dona que va haver de superar moltes dificultats fins que va aconseguir el que volia.
Gràcies a la seva empenta, coratge i podríem dir fins i tot al seu heroisme, pel temps que li va tocar viure, el paper de la dona en el món de la política ha anat agafant el seu lloc.
Important és conèixer aquests fets, descobrir la persona per ajudar a construir i recuperar la memòria de les Illes Balears.
Podem imaginar-nos l’arribada d’una dona a un ajuntament ara fa 50 anys, però no sé si podem fer-nos prou a la idea, una dona a un «món d’homes», uns homes governats per una dona...
Es Migjorn Gran ens sentim orgullosos d’haver conegut la Sra. Mulet, així és com moltes persones a dia d’avui encara recorden la mestra Mulet, una mestra mallorquina que va venir a ensenyar al nostre poble.
Com a batlessa d’un poble i com a dona me vull sumar a n’aquest homenatge tan necessari. Gràcies per donar-nos a conèixer aquests fets, per descobrir la persona, per reconèixer el paper de la dona dins el món polític i per ajudar a construir i recuperar la memòria de les Illes Balears.
Cert és que en 50 anys les coses han canviat, però cert és que sempre queda feina per fer.
Entre tots; homes i dones, hem de fer possible que no sigui notícia el nomenament d’una dona (pel fet de ser dona) a un càrrec reconegut, que la notícia no sigui que una dona (pel fet de ser dona) hagi ascendit en un càrrec, que no surti en lletres grans que una dona (pel fet de ser dona) sigui presidenta, batlessa o regidora... Quan coses així passin desapercebudes voldrà dir que hem aconseguit la igualtat.
La més sincera enhorabona a IB3 per aquest documental i la més sincera felicitació i agraïment a la Sra. Magdalena Mulet.

Antonia Camps Florit
Batlessa de l’Ajuntament des Migjorn Gran
 
  IB3 fa resò del Nit Medieval des Migjorn Gran Entra per veure el vídeo
 
  Posada en marxa del servei de recollida domiciliària de materials voluminosos El segon dimarts de cada mes, l’Ajuntament s’encarregarà de recollir materials voluminosos (mobles, matalassos, electrodomèstics, etc) que els veïns tingueu per tirar i s’encarregarà de dipositar-ho al Punt Verd o deixalleria.

Les persones que vulgueu fer ús d’aquest servei (gratuït), heu d’avisar a l’Ajuntament (Telf. 971370110) abans del dia de recollida indicant el vostre nom, domicili i material a recollir.
Abans de les 08’00 del matí el material ha d’estar al portal del domicili que heu indicat, per tal que puguin agafar-lo. Tenint en compte que s’ha de deixar al carrer abans de les 08’00 h. si l’haguéssiu de dipositar el vespre anterior, feis-ho el més tard possible, tenint cura de l’entorn i del poble.

El servei començarà el pròxim dimarts 10 de març. No us oblideu d’avisar a l’Ajuntament. No es recollirà el material de dins els domicilis i tampoc es recolliran restes de poda.

Moltes gràcies per la vostra col·laboració.
 
12
 
Contacte
Si us voleu posar en contacte amb nosaltres per fer un suggeriment, una consulta o demanar qualsevol altra qüestió, ho podeu fer a la mateixa seu de l’Ajuntament (Pla de l’església, 3. Es Migjorn Gran Tel. 971 37 01 10) o bé en el següent enllaç...

Consultes, queixes i suggeriments
 
Ajuntament des Migjorn Gran Avís Legal   Accessibilitat   XHTML 1.0   CSS 2.1   RSS