El Ayuntamiento informa...
Llistat de publicacions
 
  Firma de Convenio con la Associació Cultural i Recreativa (ACR) El batle d’Es Migjorn Gran, Pere Moll, i la presidenta de l’Associació Cultural i Recreativa (ACR) del poble, Àngela Triay, han signat un acord de col•laboració a través del qual l’Ajuntament es compromet a atorgar un ajut anual conjunt de 2.000 euros a l’entitat, així com al grup folklòric Aires d’Es Migjorn i a la Banda de Cornetes i Tambors.

En virtut d’aquest conveni, l’ARC s’encarregarà d’organitzar l’arribada dels Patges Reials, dels Reis d’Orient i dels jocs infantils del dissabte de Reis.

Així mateix, l’entitat cultural col•laborarà amb l’Ajuntament en l’organització d’exposicions cedint de manera gratuïta el seu local social.

Per altra part, el conveni estableix que l’Ajuntament i el grup folklòric Aires d’Es Migjorn treballaran conjuntament per la promoció dels balls folklòrics, creant una escola de ball al municipi.

A més, el grup durà a terme, com a mínim, dues actuacions a l’any, mentre que l’Ajuntament col•laborarà en les seves sortides fora del poble.

L’acord també compromet a la Banda de Cornetes i Tambors a dur a terme dues actuacions a l’any, incloent-hi necessàriament el dia 5 de gener, així com a estar obert a les incorporacions de les persones que s’hi vulguin afegir. De la mateixa manera, l’Ajuntament col•laborarà en les sortides de la banda fora del poble.
 
  Semana europea de la gestión de residuos Des del Consorcio de Residuos sólidos de Menorca, se han programado una serie de visitas a los puntos de recogida de Menorca así como un par de talleres, será del 18 al 25 de noviembre, dentro del marco de la Semana europea de prevención de residuos
 
  Plan Director Sectorial de Gestión de Residuos no peligrosos en Menorca Os comunicamos que en la web del CIME se ha publicado un enlace sobre el Plan Director Sectorial de Gestión de Residuos no peligrosos en Menorca.
 
  Mejoras del Carrer Major con los fondos del impuesto turístico El projecte de peatonalitzacíó i millora de serveis del tram sud rebrà el cent per cent de finançament, quasi mig milió d’euros

L’Ajuntament d’Es Migjorn Gran executarà l’hivern 2018-2019 les esperades obres de millora del tram sud del Carrer Major, després de saber que el projecte, amb un cost total de 493.362,91 euros, serà finançat al cent per cent pels fons de la recaptació de l’Impost de Turisme Sostenible.

Les actuacions previstes van encaminades a solucionar les nombroses deficiències que arrossega l’artèria principal del municipi, que vertebra la trama viaria de tot el casc antic. El pla d’obra inclou millores imprescindibles com ara la reforma de la instal•lació de subministrament d’aigua potable i de recollida d’aigües residuals, així com la Implantació d’una nova xarxa de recollida de pluvials, actualment inexistent.

Per altra banda, es durà a terme la preinstalació de canalitzacions soterrades de baixa tensió, enllumenat públic y telefonia, pel futur soterrament del cablejat que actualment discorre per les façanes d’aquest tram de carrer, actuacions profundes pensant en les necessitats presents i futures.

Els treballs, que es desenvoluparan en el tram entre Sa Plaça i el Cap de la Vila, també preveu l’embelliment d’aquesta via y la seva peatonalització, amb la que s’aprofitarà per corregir els pendents i aconseguir un millor drenatge de la pluja.

El projecte permetrà resoldre problemes que afecten el dia a dia dels veïns, al medi ambient i a l’economia municipal, com les recurrents fuites d’aigua i l’embossament de la xarxa de clavegueram, que impliquen una gran despesa en un bé tan preuat com és l’aigua, o la presència de grans tolls d’aigua en els dies de pluja i les dificultats de mobilitat que comporta l’estretor de les voreres.
 
  Firma del Convenio con la AMPA El miércoles 28 de juio, el Alcalde del Ayuntamiento de Es Migjorn, firmó un Convenio de colaboración con la Asociación de Madres y Padres de alumnos del Colegio público Francesc d’Albranca y de la Escuela Infantil Xibit. El objetivo de este Convenio es, por una parte, dar soporte económico (5.000 €) para que la Asociación pueda organizar actividades extraescolares, complementarias y también pueda llevar a cabo la escuela de verano
 
  Una Auca conta la vida de Francesc d'Albranca Esteim a punt de tenir entre les nostres mans una auca dedicada a Francesc Camps i Mercadal, Francesc d’Albranca o el metge Camps, com també se’l coneixia as Migjorn Gran, que ens conta la seva vida.

Al llarg d’aquest darrer curs lectiu, els alumnes del CEIP Francesc d’Albranca han treballat uns projectes molt ben elaborats i encertats sobre la cultura popular i entorn la figura de qui dóna nom al centre educatiu.

D’entre els projectes destacam l’auca sobre Francesc d’Albranca que han elaborat els alumnes de tercer de primària: Pere Camps Careta, Tina Canchingre Flores, Skye Casalí Leadbeater, Marc Escaño Fernández, Diego Gutiérrez Arqués, Laia Mesquida Mira, Martí Moll Capó, Lluc Pons Ametller, David Pons Capó, Pau Serra Sierra i Lucas Zelfa Serra, guiats per la seva mestra Mónica Coll Pons.

Llavors, ara que esteim a punt d’encetar una nova temporada de la Ruta Francesc d’Albranca, consideram que és bon moment per editar i presentar l’auca perquè tothom, tant els alumnes del centre educatiu, com els migjorners i menorquins que assisteixin a la ruta coneguem un poc millor a aquest personatge cabdal per a la nostra cultura. L’auca és editada per l’Ajuntament des Migjorn Gran, el CEIP Francesc d’Albranca i el Centre d’Estudis Locals d’Alaior.

També, aprofitant el coneixement i l’interès dels alumnes pel seu poble i els homes i dones que l’han consolidat, els hem convidat a participar a la ruta i enguany seran ells els protagonistes de la Ruta Francesc d’Albranca.

Perquè no podíem deixar passar l’oportunitat de tenir entre nosaltres als millors coneixedors de la vida i obra d’aquest migjorner excepcional, que acompanyaran a les responsables de la visita Gloria Ventura Pons i Magdalena Pelegrí Moll.

Dit tot açò, els convidam el proper dimarts dia 27 de juny, a les 19 h, a la biblioteca pública des Migjorn Gran, on els fillets de 3r de primària ens presentaran aquesta nova auca que, estem segurs, farà les delícies de tots vostès. Seguidament, a les 19.30 h, s’iniciarà la Ruta Francesc d’Albranca.
 
  Firma del Convenio de colaboración con la Asociación de arqueología y patrimonio Dimecres 7 de juny, el Batle de l'Ajuntament des Migjorn, va signar un Conveni de col·laboració amb l'Associació d'Arqueologia i patrimoni. L'objectiu d'aquest Conveni és, per una part, donar suport econòmic (1.500 €) per l'excavació arqueològica de Sant Agustí Vell que dur a terme la mencionada Associació i per una altra, oferir al públic la possibilitat de visitar aquests treballs d'excavacions arqueològiques mitjançant visites guiades.
 
...ver todas...
Agenda
Calendari
anterior2017siguiente
anteriorNoviembresiguiente
lunmarmiejueviesabdom
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

 
  IV Torneo de glosa 12:30 h Vermut glosat al Bar s'Auba

Per participar al torneig inscriure's a les 16:00 h al Club de jubilats
FASE ELIMITAROIA:
16:30 H Clulb de jubilats
17:15 h Bar Sa Branca
FASE CLASSIFICATORIA:
18:00 h Bar s'Estil·let
18:45 h Bar Peri
!9:15 h Bar La Palmera
FASE FINAL:
20:30 Saló Verd
* Els horaris són aproximats*
 
  Cocinamos en inglés A las 17:00 h en el CEIP Francesc d'Albranca.
Apuntate a los talleres de Kids&Us

Organiza: AMPA EI Xibit y CEIP Francesc d'Albranca
 

...ir a la agenda...
Información de actualidad
más noticias
Próximas actividades
ir a la agenda
 
Contacto
Si desea ponerse en contacto con nosotros para hacer una sugerencia, consulta o pedir cualquier otra cuestión, puede hacerlo en la misma sede del Ayuntamiento (Pla de l’església, 3. Es Migjorn Gran Tel. 971 37 01 10) o bien en el siguiente enlace...

Consultas, quejas y sugerencias
 
Ajuntament des Migjorn Gran Aviso Legal   Accesibilidad   XHTML 1.0   CSS 2.1   RSS