Noticies 

 
El cap de setmana passat, na Begoña Pons va rebre el premi de millor jugadora de futbol sala. Aquest reconeixement ben merescut, demostra que la constància i l'amor per allò que es fa sempre dur bons resultats.
Des de l’Ajuntament des Migjorn Gran volem donar la més sincera enhorabona a na Bego pel mèrit d’aquest premi i encoratjar-la a seguir treballant com fins ara.
A finals del mes passat, el jove migjorner, en Josep Portella Orfila, va ser premiat amb el premi extraordinari del Grau Professional, que atorga el Conservatori de Música de Menorca. S'ha de dir que aquesta distinció, només ha estat entregada en cinc ocasions en els últims deu anys; es tracta d’un premi que reconeix l’esforç i la dedicació de sis anys d’estudi de flauta, que han anat acompanyats d’uns resultats excel·lents.
Des de l’Ajuntament des Migjorn Gran volem donar la més sincera enhorabona a n’en Josep pel mèrit d’aquest reconeixement i encoratjar-lo a seguir treballant com fins ara i així poder viure de la seva passió. Esperam poder seguir gaudint del seu virtusisme.
Els comportaments que una persona té envers el seu treball vénen guiats pels seus valors. Amb aquesta premisa no ens queda res més que felicitar a aquest migjorner, és un orgull pel poble i un exemple a seguir
El resultat de les votacions han estat les següents :
Total de vots computats: 160.
Desglossament:
1.- Museu del Cavall i del Jaleo de Menorca: 62 vots
2.- L'art torna al poble: 13 vots
3.- Turisme creatiu: 10 vots
4.- Acércate y disfruta des Migjorn Gran: 20 vots
5.- Can rascadet: Descoberta del patrimoni: 30 vots
Vots en blanc: 0
vots nuls: 25
Dissabte 12 de desembre de 18:00-21:00 h i diumenge 13 de desembre de 10:00-13:00 h es duran terme les votacions per tal de decidir l'ús d'una part del Casat de Binicodrell de Darrere. Es necessari personar-se individualment i amb el DNI.
Les propostes han estat exposades al Saló Verd i també a n'aquesta mateixa web.
Les propostes presentades són les següents:

1. Museu del cavall i el Jaleo de Menorca

2. L'art torna al poble

3. Turisme creatiu

4. Acércate y disfruta des Migjorn Gran

5. Can Rascadet: Descoberta del patrimoni

També podeu votar a través d'aquesta pàgina web clicant a l'enllaç CONSULTES ONLINE que trobareu al menú de la dreta d'aquesta mateixa pàgina i seguint aquestes instruccions:

A l'apartat de "Tema" cal indicar: "Què vols que sigui Can Rascadet"
A l'apartat de descripció indicar el número de proposta escollida.
També és necessari indicar nom, llinatges, DNI i mail de contacte

Informam que per tal de garantir el rigor i la qualitat del procés, les votacions online no seran confidencials. Una vegada enviat el vot on-line es procedirà a confirmar que la persona està censada as Migjorn i es donarà el seu vot per vàlid.
El termini per votar on-line acabarà diumenge 13 de desembre a les 13:00 h, posteriorment es comprovarà que els vots online rebuts provenguin de persones censades as Migjorn i que no hagin votat presencialment, en aquest cas es donaria per nul el vot remès telemàticament. Tots aquells vots enviats després del termini no seran considerats vàlids.

El recompte dels vots es farà diumenge a les 19:00 h al Saló Verd i està obert al públic. Dilluns matí es publicarà el resultat final a les xarxes socials.
Aquí trobareu les propostes presentades per diferents vesins i vesines per l'ús futur d'una part de Binicudrell de Darrere.
Dimecres 2 de desembre de 19:00 h a 21:00 h al Saló Verd es farà l'exposició pública dels projectes.
Dijous 10 de desembre a les 20:00 h i al Saló Verd s'explicarà cada projecte presentat
Dissabte 12 i Diumenge 13 (horari pendent de concretar) tindrà lloc la votació popular de la que en sortirà (d'entre les propostes presentades) l'ús futur d'una part de Binicudrell de Darrere. Us animam a tots a participar amb aquesta elecció !!
A partir de l'1 de desembre l'horari del Centre Sanitari es modifica obrint els dimecres capvespres, així idò l'horari passa a ser:

DILLUNS I DIVENDRES de 08:00 h a 12:00 h
DIMARTS I DIJOUS de 11:00 h a 15:00 h
DIMECRES de 14:00 h a 18:00 h
S'oferten 6 places de E.I. 2 (infants que han complert 1 any dins el 2015) i 8 places de E.I. 3 (infants que han complert 2 anys dins el 2015).
Presentació de sol·licituds: de dillus a divendres de 13:00 h a 14:00 h i dimarts, també de 16:00 h a 17:00 h a la mateixa Escoleta Infantil Xibit on us entregaran els models a emplenar. Darrer dia: 11 desembre 2015.
Més informació 971370570 o eiesxibit@gmail.com
L'ajuntament vol informar que ha remès una carta al departament d'ocupació, projecció ecnòmica, joventut i esports del Consell Insular de Menorca, on manifestam la total disconformitat amb els acabats de les obres de la implantació de la xarxa de fibra òptica a l'hora que demanam una solució envers aquesta problemàtica.
S'informa que el Consell Insular de Menorca, va iniciar el passat dimarts, 20 d'octubre les obres per implantar una xarxa de fibra òptica al nucli urbà del nostre poble. Aquestes obres consisteixen en obrir unes síquies d'uns 15 cm d'amplada i instal·lar unes arquetes de registre per tal de soterrar cablejat de fibra òptica per subministrar internet de banda ampla als edificis municipals. S'estan fent gestions per tal que en un futur, aquesta xarxa també pugui ser utilitzada per tots els ciutadans.
Els trams afectats per les obres mencionades són: Av de la mar, Carrer Major, Cami de Sa Malagarba, carrer de s'Era, Av. Binicudrell, Mª Auxiliadora, Travessera Nova i petits trams de: Mirada del Toro, Sant Cristòfol i Av. David Russell. La previsió que ha fet l'empresa encarregada de l'obra és que els treballs puguin acabar-se entre divendres 23 d'octubre i dilluns 26.
L'Equip de Govern del nostre poble es presentà el passat divendres 16 d'octubre davant els seus vesins per donar a conèixer la gestió d'aquests primers 100 dies de govern. Aquí trobareu un resum de la mencionada presentació.
L'ajuntament vol donar veu al poble, pel que demana la participació ciutadana per tal de decidir els possibles usos que es poden donar a part del Casat de Binicudrell de Darrere. Aquí trobareu les Bases que regulen el procés perque la gent interessada pugui aportar els seus projectes i idees.
Arriba la tardor i torna el Programa "Tasta Es Migjorn" . Els matins d'alguns caps de setmana Es Migjorn treu els fogons al carrer i com no podia ser d'altra manera la música ens acompanya i amenitza aquests dissabtes.
S'obre el termini per a matricular-se a l'Escola Municipal de Música pel pròxim curs 2015-2016
Cartell
17, 19 i 21 d'agost a les 21:00h a l'Església de Sant Cristòfol
Cartell
Dissabte dia 22 d'agost a partir de les 20:30h
Dies 13, 14, 15 i 16 d'Agost
Actes programats des del 6 d'agost a l'11 de setembre, ambdos inclosos
Programació pels dies grans de festa (1,2 i 3 d'agost de 2015)
Aquí trobareu tota la programació de la setmana prèvia a Sant Cristòfol de Ses Corregudes 2015. No et perdis detall !!
09:00 h diana de la Banda de Cornetes i TAmbors dirigida per Àgueda Sales Orfila
11:30 h Celebració de l'Eucaristia per la festivitat de Sant Cristòfol Màrtir
17:00 h -20:00 h Exposició de vehicles antics al Carrer Major (Des del núm. 109 al centre Sanitari).-Organitza: A.C.R
19:30 h Processió de Sant Cristòfol i tot seguit tradicional benedicció de vehicles
En acabar, al carrer Sant Cristòfol, música en viu, convidada i repartiment de pastissets fets pels vesin i vesines del carrer. També hi haurà begudes per tothom.
30 de juny retornen els "Dimarts as Migjorn" amb gran varietat de paradetes on hi trobareu roba, artesania i alimentació. A més a partir de les 19:30 h i cada dimarts es durà a terme la Ruta Francesc d'Albranca amb la novetat que aquest any també es podrà visitar el Casat de Binicudrell de Darrera. A partir de les 20:00 h al Pla de l'Església actuacions per tots els públics i a les 22:00 h concerts i música en viu.
Des de l'Àrea de Turisme de l'Ajuntament des Migjorn, us presentam la nova edició de la Guia Turística del nostre municipi “Descobreix Es Migjorn Gran”.

S'ha treballat a partir de la Guia editada l'any 2001 , actualitzant tota la informació, donant un format més modern i atractiu i incorporant nous capítols d'interès pel turista que visita el nostre poble.

S'ha inclòs també informació de les diferents activitats que es poden fer as Migjorn, tan a l'estiu com a l'hivern, així com una àmplia referència als serveis, on dormir, on menjar, on comprar, etc...tan al nucli urbà com a la urbanització de Sant Tomàs.

Així mateix, s'han definit 6 rutes turístiques/culturals/saludables, per a tots els nivells, i amb la definició dels seus punts d'interès localitzats sobre un mapa.

Com a novetat també trobareu que s'ha inclòs l'idioma italià i que s'ha imprès amb paper 100% reciclat com a exemple per part de l'Ajuntament de la importància de la sostenibilitat.

Esperem que us agradi i que us pugui ser útil tan a vosaltres com als visitants !!!
  Concurs de fotografies per la portada i contraportada del Programa de Festes S'obre el termini per a presentar fotografies pel Concurs per tal d'elegir la que serà la portada i Contraportada del Programa de Festes de Sant Cristòfol de Ses Corregudes d'aquest any. Teniu fins dijous 9 de juliol per a presentar les vostres (Màxim 4 fotos per participant)
 
S'obre el termini per presentar les preinscripcions a l'Escola Municipal de Música pel pròxim curs 2015-2016
Del 15 al 31 de maig s'obre el termini per a presentar les sol·licituds per tal de formar part de la Qualcada per les Festes de Sant Cristòfol 2015.
El passat 29 de maig es va esgotar el termini per a la presentació de sol·licituds per formar part del Mercat, feta la selecció; feta la selecció ja disponsam del llistat de venedors(ENTRA PER VEURE EL LLISTAT)

El Dimarts 16 de juny, a les 20:30 h al local de l'ACR (Plaça Menorca 8) tindrà lloc la reunió informativa i el sorteig per la designació dels llocs.
Divendres, 19 de juny es publicarà la relació de venedors i els llocs que hauran d'ocupar amb el corresponent import que hauran de pagar

El mercat començarà dia 30 de juny i acabarà dimarts 1 de setembre.(Dimarts 4 d'agost, no hi haurà mercat)

Per a més informació: mercatmigjorn2014@gmail.com
Clica per veure la programació
Torna el programa Tasta as Migjorn !
Al llarg de quatre caps de setmana el món gastronòmic estarà present as Migjorn Gran...
Tornen les jornades interculturals al nostre poble!
Dissabte 18 d'abril a partir de les 11:00 h al Camp Municipal, gaudeix de la diversitat cultural i gastronòmica que pots trobar entre els vesins des Migjorn Gran.
Vine a compartir balls, anècdotes, menjars típics de diferents païssos...
Clica baix per veure la programació
L'Ajuntament signa un conveni amb els germans Santaló amb el qual l'Ajuntament es fa amb la propietat del casat de Binicudrell de darrera.
La Junta de Govern local del passat 28 de gener va aprovar les bases i convocatòria per a la concessió de subvencions pels propietaris d'habitatges del cas antic que realitzin obres per ocultar el cablejat que discorrer la façana del seu immoble.
Per tal d'ajudar a impulsar noves iniciatives empresarials, l'Ajuntament va apostar per la creació d'un espai anomenat Coworking Migjorn on hi tenen cabuda aquells emprenedors/eres que necessiten d'un lloc habilitat per tal de poder iniciar la seva empresa. Disposem de 5 places al mencionat espai que es troba situat al carrer Mirada del toro, 7. (antiga biblioteca). Aquí trobareu tota la informació per si esteis interessats en sol·licitar una d'aquestes places vacants. Teniu fins dia 20 de febrer per presentar les sol·licituds.
Aquí trobaràs tota la informació de les activitats programades pel mes de febrer
 
 
Contacte
Si us voleu posar en contacte amb nosaltres per fer un suggeriment, una consulta o demanar qualsevol altra qüestió, ho podeu fer a la mateixa seu de l’Ajuntament (Pla de l’església, 3. Es Migjorn Gran Tel. 971 37 01 10) o bé en el següent enllaç...

Consultes, queixes i suggeriments
 
Ajuntament des Migjorn Gran Avís Legal   Accessibilitat   XHTML 1.0   CSS 2.1   RSS