Noticies 

 
  Nou comunicat a GESA L'Ajuntament ha remés un nou escrit a GESA per tal que ens donin una solució a la problemàtica que té el nostre poble arrel de les constants baixes de tensions elèctriques i apagades de llum.
 
  Entrega de la recaptació de la bereneta solidaria L'Ajuntament fa entrega al Fons Menorquí de Cooperació la recaptació aconseguida amb la bereneta solidària organitzada el passat divendres 9 de desembre aprofitant l'acte de l'encessa de llums de Nadal. El total recaptat va ser de 200,20 € que va ser entregat íntegrament a la mencionada Associació.
 
  Jornada Esportiva i Mercat de Nadal Aquest dissabte, 17 de desembre de 09:30 a 14:00 h
 
  Conveni amb l'Assemblea Local de Creu Roja Espanyola de Ferreries L'Ajuntament des Migjorn Gran firma un any més el Conveni de Col.laboració amb l'Assemblea local de Creu Roja Espanyola de Ferreries.

Amb aquest Conveni, l'Ajuntament i la Creu Roja acorden establir un programa integral d'atenció en diferents àmbits de cooperació que l'Entitat Humanitària duu a terme dins el municipi des Migjorn Gran:

1. Assistència a les festes patronals de Sant Cristòfol de ses Corregudes (ambulàncies i assistència sanitària d'urgència).
2. Assistència a diferents actes on hi hagi d'haver ambulància.
3. Desenvolupament de diverses Àrees de Creu Roja dins el poble : préstec d'ajudes tècniques, projectes col.lectius per a gent gran, atenció a persones amb risc social, etc...en coordinació amb l'àrea de Serveis Socials de l'Ajuntament.

Per donar suport als diferents programes, l'Ajuntament aporta a l'Assemblea Local de Creu Roja de Ferreries una quantitat de 3549,48€, que es pot modificar en funció de l'augment o minoració dels serveis de l'entitat humanitària dins el municipi.
 
  Migjorn Plan desembre-gener Clica per veure totes les activitats que s'han organitzat per aquest mes de desembre, festes de Nadal, Cap d'any i Reis
 
  Signatura del conveni de col·laboració amb el CD Migjorn L'Ajuntament des Migjorn Gran firma un any més el Conveni de Col·laboració amb el Club Esportiu Migjorn (C.D Migjorn).

Amb aquest Conveni, d'import màxim de 4000€, l'Ajuntament col·labora amb les activitats del Club i participa en el manteniment de les instal.·lacions de la zona esportiva municipal, així com manifesta la voluntat de fer feina conjunta i coordinadament des de l'àrea d'esports.

El mateix Conveni regula l'ús de totes les instal.lacions ubicades dins el recinte del camp de futbol i la pista descoberta de bàsquet, i també regula les activitats que es puguin dur a terme a la zona, tant organitzades per l'Ajuntament com per qualsevol ciutadà o entitat del poble.
 
  Presentació del Pla Insular de serveis de transport regular de viatgers per Carretera El Conseller de Mobilitat del Consell Insular de Menorca visitarà el pròxim dimecres 30 de novembre ES Migjorn Gran. Serà una visita per tal de donar a conèixer el Pla Insular de Serveis de transport regular de viatgers per carretera que recentment va aprovar el C.I.M. La presentació tindrà lloc al Saló Verd a partir de les 19:30 h.
 
  Escrit remés a GESA L'Ajuntament ha remés un escrit a GESA per tal que ens donin una solució a la problemàtica que té el nostre poble arrel de les constants baixes de tensions elèctriques i apagades de llum.
 
  Pressupost 2022.- Presenta les teves propostes, fins dia 30 de novembre L'Ajuntament des Migjorn Gran està el.laborant els pressupostos per al proper any 2022, un document clau per al funcionament anual de l'Equip de Govern.

Ens agradaria conéixer de primera mà les inquietuds i prioritats dels nostres ciutadans, i per això hem obert un espai a la nostra web perquè ens pugueu fer arribar les vostres propostes.

Es tracta de saber objectius generals que trobeu que poden millorar el nostre poble i el benestar de les persones que hi vivim, com per exemple millorar la neteja dels carrers, donar suport a les associacions, impulsar el comerç local, millorar els serveis o les instal.lacions, etc....

Pots participar clicant el següent enllaç: (fins dia 8 de novembre)
 
  Adquisició d'un cotxe per la policia local L'Ajuntament des Migjorn Gran ha adquirit un nou vehicle per a la Policia Local del municipi, pel qual al pressupost 2016 es va preveure una quantitat total de 18.000 € , dels quals 5.400 vindran finançats pel Fons de Seguretat Pública del Govern Balear.

En data 22 de Febrer, mitjançant Decret d'Alcaldia es va acordar sol·licitar pressupost a un mínim de tres empreses i es van fixar els criteris per a l'adjudicació del contracte de suministrament del vehicle.

El cotxe finalment ha estat proveït per l'empresa Menorca Automoción, S.L i es tracta d'un tot terreny Dacia Duster, que facilitarà el pas de la Policia Local a les zones de dificil accés.

El preu final del vehicle ha estat de 17.972,86 €.
 
  Signatura del Conveni amb la Banda de Música L'Ajuntament des Migjorn Gran firma un any més el Conveni de Col·laboració amb la Banda de Música des Migjorn Gran.

Amb aquest Conveni, d'import màxim de 18.000 €, l'Ajuntament preten impulsar l'activitat cultural del municipi, molt particularment mitjançant la música i la seva pràctica entre els veïns i veïnes, i reconeix el paper de les associacions com la Banda en l'assoliment d'aquests objectius comuns amb la corporació municipal : fomentar i promoure la pedagogia musical del poble, col·laborar amb l'escola de música municipal i educar, promoure i divulgar la cultura musical participant en actes i esdeveniments de caire festiu.

També es regula al mateix Conveni l'ús del local de l'antic Escorxador, destinat a activitats de caire musical, així com les actuacions que ha de realitzar la Banda de Música anualment al municipi sense cost per a l'Ajuntament.
 
  Vols fer-te voluntari ? PER QUÈ SER VOLUNTARI/A MUNICIPAL?
Tens temps i ganes d’ajudar el teu municipi i la seva gent? Fes-te voluntari!
El voluntariat municipal ofereix l’oportunitat de participar activament en els projectes de millora des Migjorn Gran i proporciona la satisfacció personal de contribuir al benestar de la comunitat.

QUINES FEINES POTS FER COM A VOLUNTARI/A?
Cada persona pot participar en el voluntariat que més li agradi de les cinc àrees d’actuació que s'han previst: voluntariat social, ambiental, cultural/educatiu, esportiu, i recuperació-rehabilitació de Binicodrell. Les feines concretes seran acordades amb el responsable de cada àrea en funció de la disponibilitat de temps de cada persona i dels projectes engegats.

ON ET POTS INFORMAR?
Et pots posar en contacte amb la Regidora de Participació Ciutadana, Ana Britt Sánchez Tuomala al mail asanchez@ajmigjorngran.org o demanant cita per ella a l'ajuntament.

COM ET POTS INSCRIURE?
Emplenant el full d'inscripció d'aquest mateix full informatiu i entregant-lo a les oficines de l'Ajuntament o bé, l'escanejau i l'enviau per mail a: asanchez@ajmigjorngran.org
És important que indiqueu en quina o quines àrees voleu col·laborar, la disponibilitat i la manera de posar-nos en contacte amb tu.

TIPUS DE VOLUNTARIAT:

VOLUNTARIAT SOCIAL
Consisteix a: Fer visites a persones majors i/o malaltes. Acompanyar a passejar. Fer companyia, llegir o jugar a cartes amb persones majors. Ajudar a fer canvis a persones allitades. Fer enviats a persones que no es poden valer per si mateixes.

VOLUNTARIAT AMBIENTAL
Consisteix a: Netejar camins rurals i àrees naturals. Fer feines de recuperació de l'entorn. Col·laborar en iniciatives de la regidoria de Medi Ambient i en campanyes de sensibilització ambiental. Participar en campanyes de recollida selectiva…

VOLUNTARIAT ESPORTIU
Consisteix a: Col·laborar en l’organització d’esdeveniments esportius al nostre municipi i en la seva difusió.

VOLUNTARIAT CULTURAL/EDUCATIU
Consisteix a: Ajudar en qualsevol tipus d'esdeveniment cultural que es faci al poble (muntar/desmuntar exposicions, atendre conferenciants, repartir informació, etc). Fer intercanvis de coneixements o habilitats. Conversar amb les persones que vulguin aprendre algun idioma. Col·laborar en l'organització de festes (Sant Cristòfol, Sant Cristòfol des Sant, Gran Migjornale, Migjorn Plan, etc)

VOLUNTARIAT BINICODRELL DE DARRERE
Com ja sabeu l'Ajuntament ha adquirit el casat de Binicodrell de Darrere i està realitzant obres de consolidació de l’edifici. Volem anar rehabilitant i recuperant poc a poc per a que sigui un edifici emblemàtic del poble amb l'ajuda i col·laboració de voluntaris com tu.
 
  Signatura del Conveni amb l'Associació Ayuda Animal Dilluns día 26 de setembre, es va firmar el Conveni de col.laboració entre l'Ajuntament des Migjorn Gran (en representació i com a Batle de l'Ajuntament des Migjorn el Sr. Pere Moll Triay) i l'Associació Ayuda Animal Menorca (en representació i com a Presidenta de l'Associació la Sra. Raquel López Larrea).


Aquest Conveni suposa una subvenció màxima a l'Associació Ayuda Animal de 1.000 € , i l'objectiu principal és adoptar solucions benèfiques, sanitàries, culturals i instructives, com a mitjà per estimular i encausar la sensibilitat humana en les seves relacions amb els animals i millorar l'educació cívica en aquest aspecte.

L'Associació es compromet a través del Conveni a:

Arribar a acords amb el veterinari local per a fer campanyes mensuals per esterilitzar els moixos domèstics i els que viuen al carrer.
Venir a recollir els animals abandonats sempre i quan disposin d'espai a les cases d'acollida.
Fer difusió dels animals perduts a la seva plana web i xarxes socials.
Fer campanyes d'informació i sensibilització a les escoles del municipi.
Crear una colònia de moixos per ordenar els espais on els veïns donin de menjar als mateixos.

Per a més informació, contactar amb la Regidora de Participació Ciutadana Sra. Ana Britt Sánchez al mail asanchez@ajmigjorngran.org.
 
  Sant Miquel pagès 2016 Entra per veure els actes programats per les festivitat de Sant Miquel pagès 2016
 
  Signatura del conveni amb el Fons Menorquí de Cooperació Divendres dia 23 de setembre, s'ha firmat el Conveni de col.laboració entre l'Ajuntament des Migjorn Gran (en representació i com a Batle de l'Ajuntament des Migjorn el Sr. Pere Moll Triay) i el Fons Menorquí de Cooperació (en representació i com a President de l'Associació el Sr. Florencio Conde Camarós).


Aquest Conveni suposa una subvenció al Fons Menorquí de Cooperació de 8.000 € amb l'objectiu comú del Fons i l'Ajuntament des Migjorn de coordinar les Ajudes de les Administracions Públiques de Menorca als països pobres i fer d'aquesta manera més eficaç la cooperació i esforç de solidaritat del poble menorquí envers les poblacions més desfavorides del Sud.

El Fons Menorquí de Cooperació a través de les subvencions de les diferents administracions de Menorca treballa amb dos línies d'actuació: cooperació al desenvolupament a través de projectes propis o finançament a projectes aliens, i sensibilització a la població.

Per a més informació, contactar amb la Regidora de Participació Ciutadana Sra. Ana Britt Sánchez al mail asanchez@ajmigjorngran.org.
 
  Reunió amb l'enginyer redactor del Projecte de la nova estació de bombeig El passat dimarts dia 6 de setembre, el Batle, la tècnica municipal i el cap de brigada van rebre a l'Ajuntament a l'enginyer, Daniel Aguiló, que a petició d'ABAQUA (Agència Balear de l'Aigua i Qualitat Ambiental), farà en els pròxims mesos el projecte de la nova estació de bombeig de la carretera de Sant Tomàs.

A la reunió es va tractar la problemàtica que tenim amb aquesta infraestructura quant plou molt i l'estació de bombeig no dóna abast per recollir tota l'aigua que arriba i aboca a la sortida del poble cap a la urbanització, així com també la seva ubicació actual dins la nau municipal del Polígon.

L'Enginyer, atenent al seu contracte amb ABAQUA, es va comprometre a tenir el projecte llest i entregat abans de dia 15 de novembre, i la redacció del projecte anirà a càrrec d'aquesta institució, ja que el Govern Balear és el que en aquests moments té les competències per a fer obres d'aquest tipus.

La tramitació posterior, un cop tinguem el projecte, serà la declaració d'Interès General dels terrenys afectats per aquesta obra, on anirà ubicada la nova estació de bombeig, ja que actualment els terrenys estan qualificats com a rústics.

Cal recordar que el passat mes de maig, el Batle va tenir una reunió a la seu d'ABAQUA on el va rebre Toni Garcias, director executiu de l'entitat. El va informar que ja s'havia aprovat pel Consell d'Administració la redacció del Conveni amb l'Ajuntament des Migjorn Gran per l'execució del projecte.

L'Equip de Govern, per tant, va fent passes per solucionar aquest problema que en aquests moments és prioritari, i també fa feina per anar solucionant el problema de separació de pluvials i clavegueram als nostres carrers, que agreuja encara més,estereEs la situació actual a la carretera.
 
  Matrícules Escola Municipal de Música Pels alumnes que ja tenen feta la preinscipció:
Dilluns, 12 i dimecres 14 de setembre: 9:30 -12:00 i de 19:30 -20:30 h

Pels alumnes que no tenen feta la preinscripció:
Dijous 15 i divendres 16 de setembre: 19:30 -20:30 h
 
  MATRÍCULES E.I. XIBIT CURS 2016-2017 A partir de dilluns 5 de setembre i en horari de 08:00 h a 14:00 h podeu matricular als més petits (0-3) a l'Escoleta Infantil Xibit.
Si necessitau informació podeu telefonar al 971370570
 
  VI Festival de Música antiga des Migjorn Gran Dimecres 17, divendres 19 i dilluns 22 d'agost
 
  Gran Migjornale 2016 Diumenge14 i dilluns 15 d'agost de 20:00h a 24:00h
 
  Migjornale 2016 Prèvia Aquest dissabte dia 13
 
  Conveni de cooperació entre l'Ajuntament des Migjorn Gran i el Grup folklòric des Migjorn Gran i Banda de cornetes i tambors Amb aquest Conveni, d'import màxim de 2000€, l'Ajuntament col.labora amb les activitats d'aquestes entitats culturals i manifesta la seva voluntat de fer una feina conjunta i coordinada.
 
  Exposicio pública Cens Electoral Del 9 al 16 de maig, ambdós inclosos
 
  Nova Edició de Guies Turístiques i senyalització de Rutes Senderistes La regidoria de Turisme va presentar el passat mes de novembre una sol·licitud de subvenció en espècie per a dur a terme dos projectes de promoció turística
1.- "Descubre Es Migjorn Gran y Sant Tomàs" fa referència a la Guia Turística
2.- "Actualización de la señalizacion de las rutas senderistas del municipio"

(Entra a la notícia per disposar de més informació)
 
  INFORMACIÓ PER FORMAR PART COM A VENEDOR DEL MERCAT "DIMARTS AS MIGJORN 2016" Termini d'inscripció del 2 al 27 de maig, ambdós inclosos.
(Entri a la notícia per tenir més informació)
 
  La UOM als pobles de Menorca ABRIL / MAIG 2016
 
  Mocions tratades al Plenari de dia 31 de març de 2016 En el passat Plenari Municipal celebrat dia 31 de març, l'Equip de Govern va presentar dues Mocions

1. Proposta d'acord per a l'adhesió de l'Ajuntament des Migjorn Gran a l'Associació Aliança Mar Blava.

2. Rebutja al precord subscrit pels Caps d'Estat i el Govern de la Unió Europea amb Turquia en matèria de la crisi de refugiats.
 
  LIQUIDACIO PRESSUPOST 2015 L'Ajuntament, donà compta al Ple ordinari de dia 31 de març, la liquidació del pressupost 2015.
(Entra a la notícia per tenir més informació)
 
  Notes històriques sobre Binicodrell de Darrere L'Ajuntament disposa d'un recull de Notes històriques realitzades pel Sr. Joan Pons Moll i el Sr. Miquel Marqués les quals creim interessant compartir amb totes les persones a qui puguin interessar. Trobareu els texts a continuació.
 
  Uneix-te a la candidatura! Menorca Talaiòtica Vols donar el teu suport a la candidatura Menorca Talaiòtica ? És molt senzill.. només has d'emplenar una butlleta amb les teves dades personals i depositar-la a la capsa que trobaràs a l'entrada de les oficines municipals de l'Ajuntament.
Entre tots,.... Menorca Talaiòtica !!
 
  Aplicació mòbil per comunicar incidències urbanes Des d'avui, qualsevol persona des Migjorn, pot comunicar les incidències urbanes a través del seu mòbil, només baixant-se l'aplicació seguint les instruccions que es detallen al menú de la dreta d'aquesta pàgina.
 
Des d’aquests passats dies Es Migjorn Gran té un nou motiu per estar d’enhorabona ! És un orgull tenir dos restaurants del nostre poble guardonats amb el Premi Gastronòmic de Balears a l’Illa de Menorca que atorga l’Associació de Periodistes i Escriptors gastronòmics de Balears.
Així és com, per una banda, el Restaurant s’Engolidor regentat pel jove Pere Sales, es va fer amb el Premi Ramon Cavaller al millor Restaurant de cuina local i per l’altra, el Restaurant Ca Na Pilar, baix la direcció de Víctor Lidón, va ser reconegut com el Restaurant Revelació
Des de l’Ajuntament des Migjorn Gran ens sumam a les felicitacions i donam la més sincera enhorabona als guardonats. Aquests reconeixements són totalment encertats i esteim segurs que motivaran, encara més, les ganes, tant de l’equip de feina de Ca na Pilar com de l’equip de S’Engolidor, de lluitar per nous reptes, noves idees emprenedores i treballar per aconseguir que els clients surtin contents del restaurant.
Per un poble com Es Migjorn Gran, és tot un luxe i honor comptar amb dos Restaurants amb aquests reconeixements.
Endavant !!
Us animam a tots a visitar-los i gaudir dels seus plats i bon tracte
En el passat Plenari Municipal, celebrat dia 28 de gener, l'Equip de Govern va presentar la Moció que s'adjunta, amb una Proposta per a la derogació de la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local (la famosa Llei Montoro).
El grup socialista, va defensar aquesta moció amb el següent argument:
És una Llei que atempta contra els drets dels ciutadans , contra els Ajuntaments , ja que els hi treu competències en matèries tan sensibles i de primera necessitat com són els Serveis Socials bàsics, Polítiques d'Igualtat, Polítiques actives d'Ocupació, Polítiques Sanitàries, etc....En definitiva, treu als Ajuntaments la possibilitat d'estar al costat de les persones, sobretot les més desafavorides.
És una Llei que només medeix l'activitat dels Ajuntaments des d'un punt de vista econòmic, i l'atenció a les persones creim que no es pot mesurar mai amb números. Els Ajuntaments són la primera porta d'entrada dels ciutadans a l'administració, i amb aquesta Llei, els hi tancam la porta.
També cal dir que aquesta Llei dona peu a la privatització desl serveis, i també a la seva desaparició.
Per tot açò, demanàvem al Govern de l'Estat:
- La derogació d'aquesta Llei.
- L'aprovació d'una Llei de Règim Local amb un finançament adeqüat pels Ajuntaments que permeti garantir els serveis bàsics que presten als ciutadans.
Després de defensar la Moció, el resultat de la votació va ser de 5 vots a favor (Grup Socialista) i 3 en contra (Partit Popular)
No et perdis les activitats programades dins el marc "Migjorn Plan" d'aquest mes de Febrer. A l'agenda d'activitats trobaràs tots els detalls !
Divendres, 29 de gener va tenir lloc a l'ACR, una xerrada a càrrec de "Menorca Diu No" on es va informar sobre l'estat actual dels projectes de diferents empreses per a fer prospeccions petrolieres a les nostres costes.

Des de l'Ajuntament des Migjorn Gran volem manifestar el nostre total rebuig a aquest tipus de projectes que només duran conseqüències negatives a la nostra illa i al mediterrani en general.

En aquest sentit, l'Ajuntament des Migjorn, mitjançant el Grup Socialista, va passar una Moció al Ple del mes de setembre del 2015, instant al Govern i al Parlament a adoptar mesures per declarar el Mediterrani Espanyol zona lliure de prospeccions i aturar les accions iniciades per part de les empreses interessades.

Ara mateix feim feina també per adherir-nos a “Aliança Mar Blava” per poder fer una feina coordinada per aturar aquestes prospeccions i recolzar-los en tot el que estigui en les nostres mans.

Us animam a visitar la pàgina web de Mar Blava on hi trobareu més informació: http://alianzamarblava.org/es/

Més avall trobareu la Moció que el Grup Socialista va presentar al Plenari del mes de Setembre 2015.
Encetam el mes de febrer amb colors de Carnaval !
Pitja al següent enllaç per conèixer tots els actes preparats a Menorca per a celebrar Sant Antoni 2016

http://www.cime.es/WebEditor/Pagines/File/diada2016.pdf
 
 
Contacte
Si us voleu posar en contacte amb nosaltres per fer un suggeriment, una consulta o demanar qualsevol altra qüestió, ho podeu fer a la mateixa seu de l’Ajuntament (Pla de l’església, 3. Es Migjorn Gran Tel. 971 37 01 10) o bé en el següent enllaç...

Consultes, queixes i suggeriments
 
Ajuntament des Migjorn Gran Avís Legal   Accessibilitat   XHTML 1.0   CSS 2.1   RSS