Noticies 

 
  Aglomerat carretera de Sant Tomàs
El departament de mobilitat del Consell Insular de Menorca ha iniciat avui les obres d'aglomerat d'un tram de la carretera d'accés a Sant Tomás; el primer tros sortint del poble.
S'instal·larà també un pas elevat per tal de reduïr la velocitat als vehicles que entren al poble vinguent de la urbanització.

El regidor d'urbanisme, Sr. Verdú manifesta que es tracta d'una bona notícia ja que l'Ajuntament dur molt temps demanant-ho al Consell. Comenta que s'ha hagut d'insistir varies vegades, però que finalment s'ha pogut aconseguir.


 
 
 
  Visita del senador; Jordi López El passat dimarts 10 de desembre la batlessa des Migjorn Gran, Antonia Camps va rebre la visita del senador per Menorca; Jordi López.

La Sra. Camps destaca que ha estat una reunió de treball profitosa en la que han analitzat com fer feina pel bé del poble. La importància de poder donar cobertura a les migjorneres i migjorners ha estat la base d'aquesta entrevista.

La batlessa agraeix la visita del senador alhora que s'alegra de la bona predisposició demostrada pel Sr. López en quan a voler col·laborar amb la millora i benefici del nostre poble i veïns.
 
  Es Migjorn Gran té cova amb el naixement per celebrar Nadal Aquest any Es Migjorn Gran ha posat un naixement devora l'arbre a la Plaça de l'Esglèsia.

La batlessa recorda que fa molts anys el poble contava amb una cova i el corresponent naixement, aquest any l'Ajuntament ha comprat les figures del naixement i ha encarregat a l'empresa de paret seca Andres Serra, la confecció de la cova.

Andres Serra ha tingut un gest amb l'Ajuntament i tot el poble fent la cova de forma gratuïta. Gest que la batlessa li agraeix sincerament.

Els alumnes de l'escola Francesc d'Albranca seran els encarregats d'engalarnar l'arbre amb decoracions que ells mateixos han fet.
 
  25 de novembre Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència Masclista L'Ajuntament des Migjorn manifesta el recolzament al Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència Masclista. A les 19'00 h del mateix dilluns 25 de novembre s'il·luminarà la façana de l'Ajuntament de color morat i es llegirà un manifest de recolzament
 
  Reunió de la batlessa amb el gerent de l'Hospital Mateu Orfila El passat dilluns 21 d'octubre la batlessa va rebre la visita, al mateix ajuntament des Migjorn Gran, del gerent de l'hospital Mateu Orfila, Sr. Roman Julià. Aprofitant la visita del Sr. Julià que a pres possessió del càrrec recentment, la batlessa li va traslladar la problemàtica que té el poble envers els serveis mèdics que es presten.

La Sra. Camps li va demanar que es tengui en compte les poques hores d'assistència, tant del metge de capçalera com del servei d'infermeria, millora que el poble ve reivindicant des de fa molt de temps. A més al·legà que els mesos d'estiu aquest problema s'engrandeix degut a que la població del poble i Sant Tomàs augmenta considerablement. La Sra. Camps va sol·licitar que al manco s'amplies amb una hora diària tant el servei del metge de capçalera com el de infermeria.

El Sr. Julià manifestà la seva voluntat en intentar donar solució al problema i va comentar que rebroem una resposta en un curt termini de temps.
 
  La batlesa i el regidor d'urbanisme viatgen a Palma per diverses reunions El passat divendres 4 d'octubre la batlessa Antonia Camps acompanyada del regidor d'urbanisme, Sr. Verdú es van desplaçar a Palma de Mallorca per mantenir una sèrie de reunions importants pel poble des Migjorn.

La primera reunió va ser a les dependències d'ABAQUA, amb el gerent Sr. Guillem Rosselló. Es va tractar el tema de la construcció de la nova estacio de bombeig. Després d'un llarg procés, l'Ajuntament en data 04/10/2018 va atorgar llicència a ABAQUA per tal que pugués construir aquesta nova estació tan necessaria al poble. L'actual estació de bombeig es troba dins una nau municpal del polígon industrial i quan plou tota la porqueria va a la carretera d'accés a Sant Tomàs. La nova estació es preveu sigui construïda sobre una porció de terreny de 180 m2, situada a uns 100 metres fora del nucli urbà direcció Sant Tomàs.
El Sr. Rosselló va informar que arran d'algunes retallades que ha duit a terme el govern, aquest projecte va quedar paralitzat. La Sra. Camps s'alegra que d'aquesta reunió en surtigués un compromís per part del Sr. Rosselló, que va dir que al llarg del primestre 2020 l'obra es treuria a licitació.

Aprofitant la visita a Palma, es van dirigir a la conselleria de medi ambient per tal de saber sobre les modificacions puntuals que l'ajuntament té en tràmit; es tracta de la modificació puntual pel canvi d'ús del Casat de Binicudrell, per tal que permeti un equipament cultural així com la modificació per reconeixer com equipament administratiu l'edifici de la Plaça de l'església, 3 (on s'hi troba la seu de l'Ajunament) A la conselleria els van informar que al llarg d'aquesta setmana l'Ajuntament disposaria dels informes.

La darrera visita es va dur a terme a la Conselleria d'afers socials amb la consellera Sra. Fina Santiago per tractar l'important projecte per l'equip de govern de poder dur a terme la construcció d'un geriàtric.
La Sra. Santiago va explicar que no disposaven de partida ja que fins ara, mai s'havia demanat aquest projecte, però es va comprometre a cercar vies de finançament. Així es va acordar mantenir una nova reunió el mes de febrer de l'any que ve, de la qual la Sra. Camps espera que la conselleria hagi pogut trobar aquestes vies de finançament per tal que el geriàtric pugui ser una realitat al més curt termini possible.
El projecte inicialment previst per l'ajuntament era de 8 habitacions dobles, projecte que es modificarà seguint les recomanacions de la consellera. Aquesta va explicar que per tal que fos sostenible com a mínim hauria de tenir 30 places.

Tant la batlessa com el regidor d'urbanisme valoren la jornada de treball a Palma com a molt favorable, gràcies a n'aquestes reunions directes han reactivat el projecte de l'estació de bombeig, han tret un compromís per part d'afers socials de cercar possibles vies de finançament per dur a terme la construcció d'un geriàtric pel poble des Migjorn Gran a l'hora que han estat informats que en breu, l'ajuntament disposarà dels informes de les modificacions puntuals.
 
  Signatura del contracte per servei d'ajuda a domicili els dissabtes El passat 24 de setembre, la batlessa Antonia Camps Florit i el Sr. Salvador Soler; administrador de la mercantil SSR Hestia, SL van signar un contracte per un import total de 958,90 € amb el qual l'empresa prestarà els serveis d'ajuda a domicili els dissabtes des d'octubre fins a final d'any.

Anteriorment aquesta tasca la duia a terme la "Asociación de familiares enfermos de Alzheimer" mitjançant un conveni signat amb aquest ajuntament. Arran que la mencionada Associació va tenir un problema amb el personal que tenen contractat, van haver de presentar l'anul·lació del conveni, és per aquest motiu que l'Ajuntament ha hagut de contractar una nova empresa dedicada a la gestió d'aquest tipus de servei.
 
  Parquing Av de la mar Pròximament es durà a terme el pintat dels aparcaments del pàrquing de l'Av de la mar, que es va obrir a principis d'agost.

Al projecte inicial es va haver de fer una modificació puntual degut a que durant les obres d'excavació i anivellament del solar va caure una paret mitgera amb uns veïns, arran d'aquest incident es va haver de construir un nou mur de formigó armat el qual l'empresa constructora va pressupostar amb 10.000 €.

La batlessa manifesta que gràcies a les gestions duites a terme pel regidor d'urbanisme que després de revisar les partides pressupostades al projecte va poder reduïr aquests 10.000 € d'algunes partines innecessàries o pressupostades a l'alça.

Així aquest mur que suposava a l'Ajuntament un increment de 10.000 € sobre el projecte inicial s'ha fet sense cap cost afegit respecte el pressupost inicial de les obres.
 
  Reinici de les obres de millora dels carrers del poble La setmana passada es van reiniciar les obres de millora dels carrers del poble, després de l'aturada estiuenca. Així es va començar pel tram que faltava del carrer Mirada del Toro que continuarà cap a Es carritxaret i dues travessades a l'Av de la mar per la canalització dels plulvials del carrer Nou i del Carrer Bernat Alzina.

Dimarts 10 de setembre es durà a terme el darrer mercat de nit "Dimarts as Migjorn", per tant serà dimecres 11 de setembre quan es rependran les obres de millora del Carrer Major, tram sud fins el cap de la Vila.
 
  Periode de matrícules escola de música Pels pre-inscrits: Dimecres i dijous 18 i 19 de setembre
Pels no pre-inscrits: Divendres 20 de setembre

Horaris: De 09.30 a 12.30 h i de 17.00 a 20.30 h
 
  Periode de matricules Escola d'adults Es Migjorn Gran Del 12 al 26 de setembre, ambdós inclosos, periode de matrícules pels cursos de l'Escola d'Adults des Migjorn Gran.
Horari:
Dilluns, dimecres i divendres de 10.30 a 12.30 h a la biblioteca
Dimarts i dijous de 18.00 a 20.00 h al col·legi públic Francesc d'Albranca

Més informació : escolaadults.esmigjorngran@gmail.com
Tel 617323011
 
  Canvi de sentit del carrer Bernat Alzina L'Ajuntament informa que a partir de demà, divendres 30 d'agost, el carrer Bernat Alzina canviarà el sentit pels vehicles. D'aquesta manera passarà a ser d'entrada al poble, és a dir, vinguent de l'Av de la Mar es podrà accedir al poble entrant pel mencionat carrer Bernat Alzina.
 
  Signatura de conveni i contracte menor amb la Banda de Música
La batlessa des Migjorn Gran, Antonia Camps i el president de la Banda de Música des Migjorn Gran, Josep Sales Triay signen un conveni de col·laboració per la realització del concert “The Queen” que s’ha de celebrar dijous 1 d’agost al camp de futbol municipal “Los Nogales”.

Apart de la col·laboració que presta l’Ajuntament en quant a tràmits i procediments administratius per tal que els promotors del concert obtenguin les llicències i permisos necessparis, l’ajuntament es farà càrrec de les despeses per la dotació d’agents de la policia local durant la preparació, celebració i finalització del concert així com les despeses de la creu roja i l’assegurança de responsabilitat civil. Les obres que s’han hagut de fer per l’apertura d’un nou accés al recinte i posterior tancament per deixar la paret al seu estat inicial, per tal de cumplir amb la normativa de seguretat també aniran a costa de l’Ajuntament.

Així mateix l’Ajuntament ha signat un contracte menor amb la Banda de Música, per import de 11.570,25 € (IVA exclòs) per cobrir les Festres del pròxim cap de setmana. El contracte preveu el sservei d’actuacions musicals que prestarà la Banda de Música els tres dies de Sant Cristòfol de Ses Corregudes 2019 (dissabte, diumenge i dilluns)
 
  Signatura Conveni Assamblea Creu Roja Espanyola de Ferreries La batlessa des Migjorn Gran, Antonia Camps i el president de l’Assemblea Local de la Creu Roja Espanyola de Ferreries, David Alzina Vinent signen un conveni de col·laboració amb el qual l’Ajuntament aportarà a l’Assemblea de la Creu Roja de Ferreries 5.559,86 € en concepte de Serveis preventius, 300 € en concepte d’ajuts socials i 350,00 € en concepte de transport Adaptat al Centre de Dia.

La Creu Roja es compromet a cobrir els tres dies de festa; dissabte, diumenge i dilluns donant cobertura durant tot l’horari dels jaleos així com la nit i matinada del dissabte cap al diumenge.

Així mateix el conveni inclou també la cobertura del concert de la Banda de Música previst per dia 1 d’agost i les curses populars que es van dur a terme el passat divendres 26 de juliol.

El conveni inclou també el préstec d’ajudes tècniques a persones que ho necessitin amb les tarifes establertes per l’Assemblea, la implantació d’un projecte col·lectiu de persones majors així com l’atenció a persones en risc social, coordinat amb l’àrea social municipal.
El servei de transport adaptat pels usuaris del Centre de Dia, també s’inclou al conveni signat i compta amb 2 sortides fora des Migjorn i 5 dins el municipi.
 
  AVÍS TANCAMENT D'APARCAMENTS Amb motiu de la celebració del concert de la Banda de Música des Migjorn Gran a la nostra població, a partir de les 14 hores del DIJOUS dia 1 d'agost quedarà prohibit l'estacionament a la prolongació carrer Bernat Alzina, Av. de l'Esport, Plaça Menorca, i al poligon industrial.
Demanam a tots els veïns que disposau de garatge as Migjorn o tingueu la possibilitat de guardar els vostres vehicles a algun garatge ho faceu per tal de deixar el màxim d'estacionaments lliures per la gent que vindrà de fora poble.
Moltes gràcies !
 
  Programa-revista de festes Accedeix per descarregar
 
  Felicitació als tiradors Juan M. Bagur i Sebastià Bosch L’Ajuntament des Migjorn Gran vol felicitar a la parella de tiradors, en Joan M. Bagur Bosch i Sebastià Bosch Moll per haver aconseguit la medalla d’or per equips en la modalitat d'olímpic Trap als Jocs Iga que enguany s'han celebrat a Gibraltar. Destacar també que en Joan s’ha fet amb dos ors més, amb la modalitat individual Automatic ball trap i individual olimpic trap


Desitgem que pugueu aconseguir molts més èxits i que el nom des Migjorn Gran us acompanyi sempre per tot arreu i es beneficiï també de tots els vostres èxits.

Des de l’Ajuntament us oferim tot el nostre suport, i des d’aquí us enviam la nostra més sincera enhorabona.
 
  Reobertura del Casal de Joves Informam que el pròxim dimarts 23 de juliol es reobrirà el Casal de Joves. L'horari per aquests mesos d'estiu serà el següent:

DIMARTS, DIMECRES i DIJOUS: 08.30-13.00 h
DIVENDRES: 8.15-13.30 h

El Casal de joves començara a organitzar el Casal d'Estiu per iniciar-lo el mes d'agost. Us mantindrem informats
 
  La bandera del col·lectiu LGTBI ja penja a la façana de l'Ajuntament La bandera representativa del col·lectiu LGTBI ja penja a la façana de l'Ajuntament des Migjorn Gran en mostra de recolzament per la lluita dels drets de totes les persones que formen aquest col·lectiu.

"Mi corazón, bombea como el tuyo
y el amor lo sentimos de igual modo,
¿No tenemos acaso el mismo orgullo
o luchamos también codo con codo?
¿Po qué entonces me miras diferente
o rechazas mi vida de antemano?
Ni soy blanco ni negro, soy humano,
y no soy un error o un accidente.
Y pregunto... ¿A qué tanta diferencia?
si en el fondo los dos somos iguales,
no me ataques con más indiferencia
que, al nacer, somos todos especiales.
Soy así desde el día en que nací
este mundo, no es sólo para ti."

Autor desconocido
 
  Ruta Francesc d'Albranca LA RUTA ALBRANCA, EN FAMÍLIA!

Es Migjorn Gran va ser el primer municipi en impulsar els mercats de nit a l’illa, iniciativa que després la resta de municipis van imitar, i ara es fa una passa endavant brindant una proposta pionera a l’illa: els "Dimarts as Migjorn en família", un festival familiar setmanal.
La nova iniciativa empesa per l’Associació de Comerciants des Migjorn Gran i la il·lusió de Judit Morillas ofereix tot un seguit d’actuacions, espectacles, mercat de productes i tallers adreçats exclusivament al públic infantil i familiar.
Des del Centre d’Estudis Locals d’Alaior (CEL) no podíem ser manco. Seguim oferint la Ruta Francesc d’Albranca, iniciada l’any 2007, en què els infants són els protagonistes. Alumnes del CEIP Francesc d’Albranca vindran per ajudar-nos a conèixer millor a Francesc Camps i Mercadal.
Alhora, seran companys de visita d’aquells fillets i famílies que vulguin compartir amb nosaltres una bona estona. Com solem dir, participar en aquesta ruta és una manera diferent de gaudir de la cultura i descobrir racons preciosos des Migjorn Gran.
Gràcies al suport de l’Ajuntament i l’Associació de Comerciants des Migjorn Gran, el CEL ofereix la Ruta Francesc d’Albranca 2019 en el marc dels “Dimarts as Migjorn en família”. L’activitat és gratuïta.
Al llarg d’una hora i mitja els migjorners i visitants coneixeran els llocs on va viure Francesc Camps, conegut com el metge Camps i Francesc d’Albranca.
Realitzarem la ruta els dies 25 de juny; 2, 9, 16, 23 i 30 de juliol; 13, 20 i 27 d’agost; i 3 i 10 de setembre.
De juny a agost l’hora d’inici és a les 19.30 h. El mes de setembre la sortida serà a les 18.30 h.
Qui estigui interessat en realitzar la ruta gaudirà d’un capvespre de tranquil·litat, d’una activitat diferent que els permetrà descobrir l’essència d’un poble, es Migjorn Gran.

Centre d’Estudis Locals d’Alaior
 
  Constitució de la nova corporació municipal ANTONIA CAMPS FLORIT, NOVA BATLESSA DES MIGJORN GRAN

Aquest passat dissabte, 15 de juny de 2019, va tenir lloc al saló de Plens, la solemne cerimònia de constitució de la nova corporació municipal sorgida de les Eleccions Locals del passat 26 de maig, així com la proclamació d’Antonia Camps Florit que regirà el càrrec de batlessa durant aquests quatre anys.

Així idò, la corporació municipal queda integrada per:

Antonia Camps Florit, batlessa
F. Adriana Moll Sales regidora de l’equip de govern
Tamara Rotger Gomila regidora de l’equip de govern
Ramón Verdú Navarro, regidor de l’equip de govern
M. Esther Triay Barber, regidora de l'equip de govern
M. del Pilar Pons Goñalons, regidora de l’oposició
Elena Baquero González regidora de l’oposició
Pere Riudavets i Fayas, regidor de l’oposició
Ana B. Sánchez Tuomala, regidora de l’oposició
 
  Inversió de 12.000 € pel canvi de finestres a l'escoleta infantil Xibit L'Ajuntament d'Es Migjorn Gran ha destinat una inversió de 12.000 euros per canviar les finestres de l'escoleta infantil Xibit, una mesura que permetrà evitar els problemes d'humitat i condensació que patia el centre fins el moment. El batle en funcions, Pere Moll, ha destacat que amb la instal·lació de les noves finestres es dóna resposta a una demanda, tant dels pares i mares dels alumnes de l'escoleta com dels professors. "Les finestres d'alumini amb ruptura de pont tèrmic evitaran condensacions perquè l'edifici quedarà totalment aïllat i, a més, suposaran un estalvi important en la factura de la llum", ha assenyalat Moll.
Les tasques del canvi de finestres les ha portat a terme l'empresa local Aluminis Tobal en les darreres dues setmanes
 
  Signatura del conveni amb l'Associació Eturpe L'Ajuntament d'Es Migjorn Gran subvenciona enguany a l'Associació de Música Antiga Euterpe amb 2.850 euros per a l'organització de la novena edició del Festival de Música Antiga que va començar el passat 27 d'abril i continuarà durant el mes d'agost al municipi. L'entitat es farà càrrec per primera vegada del festival, que va néixer l'any 2011 amb l'objectiu d'apropar la música antiga a tothom i que, fins a l'any passat, va organitzar l'Associació d'Amics de l'Art d'Es Migjorn. El batle en funcions, Pere Moll, i la presidenta de l'associació de música antiga Euterpe, Eva Febrer, van signar el passat divendres el conveni que estableix les bases de col·laboració d'ambdues parts. El Festival de Música Antiga d'Es Migjorn Gran, després del seu primer concert a l'abril, continuarà el 7 d'agost amb 'A Thousand Ways', en el qual participarà el grup resident del Festival, 'Il Gesto Armonico', amb el contratenor Víctor Jiménez. El 20 d'agost tindrà lloc la projecció de la pel·lícula documental 'Bach en Madrid' i el 22 d'agost 'Il Gesto Armonico' i 'La Galatea' oferiran 'The division violin'. Finalment, el 26 d'agost se celebrarà una degustació musical a S'Engolidor i el 26 d'agost tindrà lloc una mostra-concert sota el títol 'La trompa natural' i el 30 d'agost es tancarà el festival amb un concert dedicat al compositor i violoncel·lista italià Luigi Boccherini. Cal recordar que l'Associació de Música Antiga Euterpe té com a finalitat agrupar músics professionals i investigadors especialitzats en la interpretació històricament informada de la música, la dansa i les arts escèniques històriques, contribuint a la difusió de la música antiga i apropar-la al públic.
 
  Llista de pesones admeses per formar part del "Mercat as Migjorn en família" Acabat el termini d'inscripcions i estudiades totes les sol·licituds rebudes, l'Associació de comerciants des Migjorn Gran inofrma del resultat de la selecció. Així mateix els convoca a la reunió informativa el pròxim dilluns 10 de juny a les 20.00 h al local de l'Associació cultural i recreativa (Plaça Menorca, 8).
Les persones seleccionades tenen fins el pròxim divendres 21 de juny per efectuar el corresponent ingrés.
Trobareu tota la informació accedint a l'enllaç
 
  Signatura del conveni amb l'Associació Amics de l'Art El batle en funcions de l'Ajuntament d'Es Migjorn Gran, Pere Moll, i el president de l'Associació d'Amics de les Arts del municipi, Josep Lluís Moll, van signar el passat dijous un acord de col·laboració pel qual el consistori es compromet a invertir 1.000 euros per ajudar a l'entitat en l'organització d'activitats culturals al poble. Com a novetat, l'acord inclou la cessió de l'ús del local municipal situat al carrer Major, 66 perquè l'associació pugui dur a terme exposicions. Cal recordar que l'Associació d'Amics de l'Art d'Es Migjorn és l'encarregada d'organitzar la Gran Migjornale, que enguany no se celebrarà en tractar-se d'un esdeveniment de caràcter bianual. Així mateix, l'entitat ha organitzat durant els darrers anys el Festival de Música Antiga. "Som conscients de la gran tasca que porta a terme aquest col·lectiu i del servei cultural i turístic que ofereix al nostre poble", ha assenyalat el batle en funcions.
 
  l'Ajuntament reb 171.446 €, del Fons de Cooperació Local, 60.000 € més del que estava previst L’Ajuntament d’Es Migjorn Gran rebrà enguany un total de 171.446 euros del Fons de Cooperació Local, una quantitat que supera en 60.000 euros el que s’havia pressupostat en els comptes públics de 2019.

El batle, Pere Moll, ha valorat molt positivament aquest augment que, tal com ha assenyalat “és un bon regal per a tots els migjorners i pel futur equip de govern de l’Ajuntament”.

Moll ha recordat que l’any passat la Conselleria d'Hisenda i Administracions Públiques va concedir a Es Migjorn Gran 111.060 euros corresponents al Fons de Cooperació Local, una xifra que ja va suposar un increment del 54,5 per cent respecte a la quantitat rebuda en 2017, que va ser de 71.844 euros.

D’aquesta manera, la quantia rebuda per l’Ajuntament ha augmentat un 138,7 per cent en només dos anys.
Cal recordar que la comissió mixta formada per representants del Govern i de la la Federació d'Entitats Locals de les Illes Balears (FELIB)  va establir l’any passat factors de correcció per a què els municipis més petits, com és el cas d'Es Migjorn Gran, poguessin disposar de quanties mínimes garantides per poder executar i mantenir el treball desenvolupat.
 
  Signatura del conveni amb l'Associació del polígon industrial des Migjorn Gran L’Ajuntament d’Es Migjorn Gran destina aquest any 10.700 euros a l’Associació del Polígon Industrial del municipi que, a més dels 800 euros que atorga anualment pel manteniment de la zona de serveis, inclou 9.900 euros destinats a la millora de l’eficiència energètica de la zona industrial amb la instal·lació de 19 lluminàries.

D’aquesta manera queda reflectit en el conveni de col·laboració que van signar el passat dimarts el batle d'Es Migjorn Gran, Pere Moll, i el president de l'Associació del Polígon Industrial, Pedro Gomila. Pere Moll ha destacat que l'Associació del Polígon Industrial d'Es Migjorn i l'Ajuntament tenen objectius coincidents en relació a l’impuls de l’activitat industrial al poble. "Amb aquest conveni volem explicitar la mútua voluntat de fer feina conjuntament i de manera coordinada", ha manifestat.
El batle ha subratllat que la voluntat del consistori és col·laborar en el manteniment de la zona industrial i, per aquest motiu, enguany s’ha incrementat notablement l’ajuda que s’atorga a l’Associació del Polígon Industrial, per poder millorar també l’eficiència energètica.
 
  L'Ajuntament reb més d'1,1 milions d'€ per rehabilitar Binicudrell de Darrere 'Ajuntament d'Es Migjorn rebrà una ajuda d'1.189.782 euros del Govern finançats amb el fons per afavorir el turisme sostenible corresponent al pla anual de 2018 pel projecte de rehabilitació i adequació del casat de Binicodrell de Darrere, que es pretenen adaptar com a equipament cultural i de reclam turístic. El batle del municipi, Pere Moll, ha explicat que l'Agència d'Estratègia Turística de Balears va enviar el passat dimarts 21 de maig a l'Ajuntament la resolució per la qual es concedeix l'ajuda. "Gràcies a la concessió d'aquesta ajuda es podrà desenvolupar una inversió de gran importància pel poble", ha assenyalat. El projecte de rehabilitació i adaptació de Binicodrell de Darrere ha estat un dels cinc projectes menorquins presentats pel Consell Insular de Menorca, a instàncies dels ajuntaments, per ser finançats amb la recaptació de l'Impost de Turisme Sostenible de l'any 2018. La finalitat d'aquest projecte és recuperar i posar en valor la imatge original del casat de Binicodrell de Darrere, ubicat en una finca de prop de 4.130 metres quadrats, conservant els elements singulars de la construcció.

L'objectiu de la intervenció es destinar l'edifici a equipament cultural a on tindran cabuda diferents usos que seran:

-Espais expositius pel museu del cavall i les festes patronals de Menorca.
-Espais arqueològics i d'alberg pel centre d'interpretació de Menorca Talaiòtica.
-Oficina d'informació turística.
-Espais d'oci i local social. L'Ajuntament ara haurà de treure a licitació les obres, el projecte ja està redactat, i adjudicar-lo. Aquesta inversió haurà d'estar acabada abans del 25 de setembre de 2021.
 
  Inscripcions per formar part de la Qualcada de Sant Cristòfol de ses corregudes 2019 Del 15 al 31 de maig, ambdós inclosos.

Clicau per accedir al model d'inscripció
 
  Mercat de nit "Dimarts as Migjorn amb família" El mercat de nit "Dimarts as Migjorn" es reconvertirà en un festival familiar setmanal, que inclourà un mercat, actuacions infantils i espectacles familiars.

El calendari d'aquest nou festival familiar serà del 25 de juny al 10 de setembre.
Les inscripcions es podran fer des del 6 al 31 de maig, seguint les indicacions dels documents adjunts.

La quota serà única de 88,00 €.
Per optar a venedor/a d'aquest mercat, tindran preferència els venedors/eres amb:
- carnet d'artesà
- productes alimentaris
- productes infantils i familiars (roba, joguines, complements...)
 
  Nou aparcament Av de la Mar L'Ajuntament d'Es Migjorn Gran ha arribat a un acord per llogar una parcel·la de 563 metres quadrats ubicada a l'avinguda de la Mar i propietat dels germans Pons Moll, on s'habilitarà una nova zona d'aparcament eventual. El batle del municipi, Pere Moll, i els germans Pons Moll han signat recentment un conveni de col·laboració pel qual els propietaris es comprometen a llogar el solar a l’Ajuntament per un període de deu anys. Aquest termini serà prorrogable any a any, previ acord entre ambdues parts amb dos mesos d'antelació a la data d'extinció. L'Ajuntament pagarà als propietaris 660 euros mensuals més IVA, tot i que el pagament es farà efectiu en una única anualitat. Així mateix, el consistori es farà càrrec de les despeses derivades de l'execució i manteniment de la zona d'aparcament. També es compromet a instal·lar una tanca metàl·lica per evitar que es pugui accedir als patis de les cases colindants.  "Aquesta mesura s'ha considerat necessària després de reordenar l'estacionament del carrer Major, que ha motivat l'eliminació d'una sèrie d'aparcaments", ha explicat el batle. En aquest sentit, ha remarcat que aquesta alternativa s'ha considerat la més adient, tenint en compte que a la zona no es disposava de sistema viari suficient ni de zones d'aparcaments públics i que els germans Pons Moll disposaven d'una parcel·la sense edificar adequada per destinar-se de manera provisional a zona d'aparcament. 
 
  Signatura del conveni amb el CD Migjorn El batle d'Es Migjorn Gran, Pere Moll, i el president del Club Deportivo Migjorn, José Martí, han signat recentment un conveni de col·laboració pel qual l'Ajuntament aportarà 5.000 euros a l'entitat esportiva del municipi, 1.000 euros més que l'any 2018. L'acord autoritza també al C.D. Migjorn a continuar utilitzant totes les instal·lacions ubicades dins del camp de futbol i la pista descoberta de bàsquet, tot i que l'Ajuntament podrà dur a terme actuacions que consideri adequades avisant a l'entitat amb antelació suficient. Així mateix, l'ús i explotació del bar ubicat en el recinte de la zona esportiva municipal, anirà a càrrec del C.D. Migjorn i tots els beneficis que comporti seran a favor de l'entitat. El consistori col·laborarà en el manteniment de les instal·lacions, mentre que el C.D. Migjorn tindrà cura d'aquestes, portant a terme actuacions relacionades amb les tasques de jardineria i neteja dels espais exteriors. El conveni també assenyala que l'Ajuntament organitzarà els tradicionals balls de divendres i dissabte de les festes patronals de Sant Cristòfol de Ses Corregudes a l'antiga pista de bàsquet, pagant totes les despeses de la contractació dels conjunts musicals i de la infraestructura dels equips de tarimes, llums i so. Per la seva part, l'entitat esportiva gestionarà l'entrada al recinte assumint les despeses de la contractació de les persones encarregades de la taquilla, així com de la neteja després de les dues revetlles.
 
  Signatura del conveni amb l'A.M.P.A. per aquest any 2019 El batle d’Es Migjorn, Pere Moll, i el president de l'associació de pares i mares dels alumnes del col·legi públic Francesc d'Albranca i de l'escola infantil Xibit, Jaume Gonyalons, han signat recentment un acord de col·laboració a través del qual l'Ajuntament es compromet a destinar 5.000 euros per a l'organització de les activitats complementàries, extraescolars i l'escola d'estiu. En concret, l'entitat rebrà 3.500 euros en el moment de la signatura del conveni i la resta una vegada justificades les activitats realitzades, que s'haurà de fer abans del dia 15 de gener de l'any 2020. Així mateix, l'Ajuntament posarà a l'abast de l'associació els equipaments municipals per a la difusió de les seves activitats i l'organització de reunions i actes, prèvia sol·licitud i reserva. Des de l'Ajuntament han reconegut la important tasca de l'entitat, així com del servei educatiu que ofereix. En aquest sentit, destaquen la seva feina relacionada amb el suport a la comunitat educativa dels dos centres, així com la seva col·laboració en les activitats que es duen a terme i la seva cooperació amb el Consell Escolar en l'elaboració de directrius per a la programació d'activitats complementàries, extraescolars o de servei.
 
  Liquidació 2018 L’Ajuntament d’Es Migjorn Gran ha tancat l’any 2018 amb un romanent de tresoreria per al finançament de despeses generals de més de 2,1 milions d’euros. La liquidació del pressupost 2018 es va donar compte al Plenari ordinari del passat dijous on es va indicar que els ingressos resultants van ser de 4,1 milions mentre que les despeses van pujar a 3,3 milions. D'aquesta manera el resultat pressuposatari va ser de 786.816 €, un resultat qualificat d'excel·lent per part del batle.
 
  Calendari 2019 Si algú està interessat amb el calendari municipal d'enguany, podeu passar per les oficines a recollir-lo.
 
  Dia Internacional del Niño con Cáncer 2019 Día internacional del Niño con Cáncer 2019

LEMA: No dejes de seguirme
HASHTAG: #folLOVEme
#DíaInternacionaldelNiñoconCáncer

LECTURA.

“Sé amable con todo el mundo, pues cada persona libra algún tipo de batalla”, decía Sócrates. Y no le faltaba razón. Supongo que todos pasamos por momentos decisivos en nuestra vida. Que nos determinan, definen y conforman.

Porque somos todo aquello que superamos. Y hay tantas batallas como personas a nuestro alrededor. Con sus dificultades, y alguna que otra lección, vivimos sin entender que sólo aprendes a valorar de verdad cada minuto cuando eres consciente de las ganas que tienes de vivir. De comerte el mundo sabiendo que no podrás repetir, disfrutando de cada bocado con los cinco sentidos. El sexto, en cambio, dependerá del que cada uno le demos a nuestra vida. Y que será la razón por la que no dejar de luchar.

Cuando superas un cáncer es un poco así. Tras cinco años sin que se produzca ninguna recaída, comienzas a ser considerado eso que llaman “superviviente”. Una de esas personas que “han vuelto a nacer”, aunque sientas que tú sólo naciste una vez. Aquella que tus padres tantas veces te han contado con una sonrisa infinita en los labios, y ese brillo en los ojos imposible de narrar.

Entonces, la batalla es encontrar las mareas, las ganas y las fuerzas de hacer lo que hacías todos los días. Cargar con los libros a la espalda con tal de no llevar una mochila con ruedas, pelear la hora de regreso a casa hasta quedarte sin aliento, o conseguir esos “5 minutitos más” que en ocasiones podían significar una vida. Sin obsesionarte por la respuesta a esa pregunta: ¿Por qué a mi?, y tratando de contestar todas las que sueles hacerte cuando eres un niño.

Somos todo aquello que superamos. Y soy un superviviente porque superé un cáncer infantil. No he vuelto a nacer, pero sí soy consciente de las ganas que tengo de estar aquí. A mi manera, que siempre será la mejor de las maneras, y entendiendo que aquella fue una batalla entre todas las que me quedan por librar. Por eso, necesito que no dejes de seguirme, porque sólo con un seguimiento continuo tras la finalización del tratamiento, podré vivir sabiendo que puedo comerme el mundo disfrutando de cada bocado. Con los cinco sentidos.

El ssecto, bueno, ese responde aquella pregunta que me hice en otro tiempo. “¿Por qué a mí?. Porque estoy vivo.

Y eso es lo único que tiene sentido.
 
  Reobertura carrer Major A partir del capvespre, d'avui dimarts 12 de febrer, el tram Nord del carrer Major se reobrirà al trànsit de vehicles. Per contra es tancarà l'accés als vehicles el carrer Mirada del Toro.
 
  Aprèn a fer compost; és la pera El Consorci de residus i energia de Menorca comença la segona edició de la campanya, FER COMPOST ÉS LA PERA. La prevenció de residus esdevé la màxima prioritat en la jerarquia de principis de gestió de residus que promulga la Unió Europea, amb la finalitat de construir una «societat del reciclatge» i contribuir a la lluita contra el canvi climàtic.

Dins del compromís amb el desenvolupament sostenible, des del Consorci de Residus i Energia de Menorca, integrat per tots els ajuntaments de l'illa i el Consell Insular de Menorca, es vol impulsar l'autocompostatge de la matèria orgànica, una bona ocasió per aprendre a fer compost a ca nostra.

Per aquest motiu, i per segon any consecutiu, s'ha engegat la campanya FER COMPOST ÉS LA PERA!, amb la què es vol seguir incidint en la importància de separar bé les restes de menjar i els residus vegetals, com fulles, gespa o branques, i els avantatges que suposa reciclar-los.

A través d'un senzill compostador que es pot instal·lar al pati de casa, es pot compostar la matèria orgànica de forma natural, transformant-la en adob que es pot utilitzar per a les plantes, l’hort o el jardí. Els residus que un habitatge genera de forma diària conté un 40% de matèria orgànica que pot ser reciclada i retornada a la terra en forma d’humus per a les plantes i els conreus. D’aquesta manera es contribueix a la reducció de residus i s’aconsegueix reduir el consum d’adobs químics. Es calcula que amb un compostador, cada habitant deixa de llençar 90 quilograms de fems al contenidor, cosa que suposa un important estalvi econòmic en la gestió de residus.
Aprèn a fer compost amb els tallers que organitza el Consorci de Residus i Energia a tots els pobles de Menorca. En total 9 tallers totalment gratuïts en els quals es rifaran compostadors entre els assistents.

I és que, el millor residu és aquell que no es produeix, motiu pel qual tenim l’obligació legal i moral de cercar estratègies per a la reducció de residus.
 
  Enllumenat amb tecnologia LED L'Ajuntament d'Es Migjorn Gran ha fet una aposta durant aquesta legislatura per a millorar l'eficiència energètica de l'enllumenat públic del municipi, aconseguint que tots els carrers públics del nucli urbà disposin a dia d’avui de tecnologia LED, el que suposa que el consum elèctric s'hagi reduït en un 60 per cent. La darrera actuació en aquest sentit es va dur a terme a finals de 2018 i va suposar el canvi de les lluminàries dels carrers Avinguda de l'Esport, Plaça Menorca i Avinguda David Russell. L'empresa encarregada d'aquesta obra va ser Instal·lacions Elèctriques Estanislao Moll, qui va dur a terme els treballs per un import total de 39.618,12 euros finançats en la seva totalitat pel Pla Insular de Cooperació 2018 del CIM. El batle d'Es Migjorn Gran, Pere Moll, ha assenyalat que al llarg d'aquest nou any li tocarà el torn als carrers del nucli urbà de la urbanització de Sant Tomàs, on s'invertiran prop de 146.000 euros en el canvi de lluminàries amb tecnologia LED.
 
 
 
Contacte
Si us voleu posar en contacte amb nosaltres per fer un suggeriment, una consulta o demanar qualsevol altra qüestió, ho podeu fer a la mateixa seu de l’Ajuntament (Pla de l’església, 3. Es Migjorn Gran Tel. 971 37 01 10) o bé en el següent enllaç...

Consultes, queixes i suggeriments
 
Ajuntament des Migjorn Gran Avís Legal   Accessibilitat   XHTML 1.0   CSS 2.1   RSS